Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Minden kabinos liftet átalakítanak Franciaországban

2008.07.29. Bata Attila

Minden kabinos liftet átalakítanak Franciaországban Komoly fejtörést okoz a francia síterepeknek az idei chamonix-i halálos kabinos balesetet követő hatósági vizsgálat eredménye. A balesetben a kabinos ablaka kitört, és egy utas a mélybe zuhant. A vizsgálatok után az összes kabinos ablakait meg kell erősíteni az országban, ez összesen 48 liftet érint.

Idén március elsején a Chamonix síterepén található Planpraz kabinos liftjében egy négytagú társaság erősen alkoholos állapotban utazott lefelé. Ketten megpróbáltak kipisilni a kabinból az ablakon keresztül, de az üveg mindkét esetben betört. Az egyik fiatalember a mélybe zuhant és azonnal szörnyet halt, az egyik barátjának az utolsó pillanatban sikerült elkapnia a másik fiatalembert és visszahúznia a liftbe.

Az eset után vizsgálatot indított a francia közlekedési minisztérium, amely megállapította, hogy a kabinosok ablaküvegei nem ellenállóak, ha egy átlagos testsúlyú ember nekitámaszkodik. A minisztérium előírja a francia síterepeknek, hogy tegyék biztonságossá a kabinos liftek üvegablakait. A javaslatok között szerepel védőpántok felszerelése az üveg elé, amely megakadályozza, hogy terhelés érje az üveget, vagy az ablakok lecserélése strapabíróbb duplafalú ablakokra.

Az intézkedés 48 kabinos liftre vonatkozik Franciaországban, ami egészen pontosan 2983 darab kabin átépítését teszi szükségessé. Szinte a legtöbb ismert francia síterepet érinti a határozat. Az intézkedések mellett tájékoztató feliratokat is elhelyeznek a liftállomásoknál, hiszen a liftek rendeltetésszerű használata során kizárt egy hasonló katasztrófa bekövetkezése. A síterepeknek az idei szezonra be kell fejezniük az átalakításokat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.