Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

280 cm vastag hó a szlovén síterepen!

2020.12.08. Bata Attila

Az elmúlt napok havazásai természetesen nem kerülték el a szlovén hegyeket sem. Ez mindig így van télen, ha a déli ciklon jelentős mennyiségű csapadékot hoz az észak-olasz, illetve a dél-ausztriai hegyekbe. Bovec-Kanin szlovén oldalán már 280 cm vastagon állt a hó ma reggel.
Kanin: 280 cm vastag hó a mai napsütésben
Kanin: 280 cm vastag hó a mai napsütésben
A nagy havazás kezdete előtt még csak 27 cm vastag havat mutatott a Kanin síterepén 2262 méteres magasságban felállított mérő. A nagy havazás után, a ma reggeli napsütésben már 280 centiméteren állt a jel, amely azt is jelenti, hogy a különbségnél több is hullhatott, hiszen a hó közben már jócskán tömörödött.

A Júliai-Alpok másik mérőállomásán (Kredarica, 2514 m) is 190 centiméteres a hóréteg. A síterepeken, vagy a síterepekhez közeli mérőállomások közül ma reggel Vogel (1500 m) 80 cm, Zelenica (1538 m) 77 cm, Vršič (1684 m) 72 cm és Krvavec (1740 m) 27 cm havat mért.
Vogel: 80 cm!
Vogel: 80 cm!
Mától itt is újabb havazás várható, további jelentős hómennyiséggel.

Szlovénia még nem döntött, hogy decemberben engedélyezi-e a síelést. Jelenleg a zárt felvonók üzemeltetése nem engedett, azonban a szigorú lakhelyelhagyási tilalom miatt sem lehetne megközelíteni a síterepeket. Az említett Bovec-Kanin síterep érdekessége, hogy az olasz-szlovén határon fekszik, és mindkét irányból összekötött a síelők részére. Érdekes lenne, egy olyan döntés, hogy csak a szlovén oldalon szabad síelni...
Krvavec
Ezzel együtt van erre is példa. Például a svájci síterepek nyitva vannak, de a környező olasz, francia és osztrák síterepek zárva tartanak. Zermattban például a hegyen rendőrök figyelmeztetik a síelőket, nehogy az olasz Cervina irányába tévedjenek. Valószínűleg hasonló lesz a megoldás a Samnaun és az osztrák Ischgl között, valamint a Portes du Soleil (svájci-francia) sírégióban is.
KOMMENTEK
Garajc | 2020.12.11. 10:41
Az egész Balkánt ma reggelre beterítette a hó. Kanintól Kolašinon és Jahorinán keresztül Pamporovoig.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ribno Alpine Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Ribno**** a híres Bledi-tótól kb. 2 km-re, egy gyönyörű fenyves erdő szélén, nyugodt környezetben található. A szállodában összesen 58 szoba és 3 db 4 személyes lakosztály áll rendelkezésre. A wellness részlegben található pezsgőfürdő, finn szauna, infrakabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (4)
Hotel Jezero csillagcsillagcsillagcsillag
Négycsillagos szálloda a Bohinji-tó partjánál, 5 km-re Bohinj Vogel sípályáitól, ahová a ház elől induló síbusszal is el lehet jutni. Szolgáltatásai: fűtött medence, szauna fitneszterem, félpanziós ellátás korlátlan esti italfogyasztással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ribno Luxury Glamping
Új, 2+2 fős faházikók saját, fűtött dézsafürdővel és szaunával a Bledi-tótól 2 km-re, Bohinj-Vogeltől 32 km-re. A szálláshoz akár privát reggeli, valamint félpanziós ellátás is rendelhető a szomszédos hotelben!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.