Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az elnök szerint törvénytelenül működik a síszövetség

2018.02.22. MTI

Bajai András elnök szerint súlyos válsághelyzetben van a Magyar Sí Szövetség, s mivel a szervezet jelenlegi állapotában alkalmatlan a törvényes működésre, ezért azonnali beavatkozás szükséges.
Négy éve Szocsiban. Kapitány Ildikó, Berecz Anna, Miklós Edit, Kaszó Klára (Kép: olimpia.hu)
A tavaly november 20-án megválasztott sportvezető a csütörtökön a szövetség székháza előtt, az utcán megtartott rendkívüli sajtótájékoztatón elmondta: a mai napig nem tudja gyakorolni önálló elnöki rendelkezési jogát, s a szövetséget valójában Kaszó Klára korábbi ügyvezető irányítja, akinek jelenleg semmiféle megválasztott pozíciója nincs a szervezetben.

"Meg kell szabadítani a szövetséget Kaszó Klára fogságából, aki egy teher a magyar sísportnak!" - hangsúlyozta Bajai András, aki elmondása szerint megválasztása óta számos szabálytalansággal és törvénytelenséggel szembesült a szövetségben.

Többek között azt nehezményezte, hogy őt az új elnökséggel együtt mostanáig nem jelentették be a Fővárosi Törvényszéken, s bár ő a felelős érte, így mégsem tudja felügyelni a szövetség törvényes működését, nem rendelkezik a bankszámlája felett sem, sőt, jelenleg a szövetség irodájába sem engedik be.
Bajai András (Kép: Magyar Sí Szövetség)
Bajai András (Kép: Magyar Sí Szövetség)
"Kapitány Ildikó főtitkár egy hamis elnökségi határozattal igyekszik - súlyosan alapszabály- és törvényellenesen - megvonni az "elnök önálló rendelkezési jogát". Egy olyan elnökségi ülésre hivatkozik, amely meg sem történt, illetve az elnök meghívást rá biztosan nem kapott" - jelentette ki Bajai András, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a tavaly májusi közgyűlésen közölt mérlegadatok közel 160 milliós eltérést mutattak az előzetes tájékoztatáshoz képest. Az elnök kérte ennek a kivizsgálását, de sikertelenül. Hozzáfűzte: a szövetség 2015-ös könyvelésében is volt egy 60 milliós "problémás tétel".

Bajai kifejtette: korábban ő is Kaszó embere volt, s elismeri a volt ügyvezető elnök érdemeit, de hozzátette, most már nem tekinti a barátjának, sőt, a legutóbb Kaszó azt válaszolta neki, hogy ne is keresse többet. Elmondása szerint a viszony azután romlott meg közöttük, amikor a tisztánlátás érdekében hozzáférést kért Kaszó, valamint Kapitány Ildikó főtitkár e-mailjeihez.

Az elnök elmondta, szerette volna házon belül megoldani a kialakult ellentétet, próbálta összehívni az elnökséget, de miután ez nem sikerült, úgy döntött, a nyilvánossághoz fordul annak érdekében, hogy helyreálljon a szövetség törvényes működése.

"Bízom benne, hogy nem kell feljelentést tennem, hanem hivatalból valamelyik intézmény elindítja ezt a vizsgálatot" - fogalmazott az elnök.

A sajtótájékoztatót végighallgatta Miklós Edit, a szocsi olimpián hetedik alpesi síző, aki úgy nyilatkozott, ha Bajai András elnök és Vámos Attila ügyvezető elnök marad a szövetség élén, akkor ő befejezi a pályafutását, és sportvezetőként se számítsanak rá a jövőben.

A phjongcshangi ötkarikás játékoktól sérülése miatt távolmaradó versenyző szerint a Magyar Sí Szövetség eddigi eredményeit Kaszó Klárának, Kapitány Ildikó főtitkárnak és Gótzy Antal alelnöknek köszönheti, s nehezményezte, hogy Bajai András elnökként nem a szponzorok felkutatásával foglalkozik, s az olimpia idejére összehívott sajtótájékoztatóján nem a magyar sízők eredményéről beszélt, hanem arra biztatta a megjelent újságírókat, hogy drukkoljanak a rövidpályás gyorskorcsolyázóknak.

Miklós Edit úgy látja, békére és párbeszédre van szükség a szövetségben, valamint arra, hogy ne azok a szülők irányítsanak, akiknek versenyeznek a gyermekeik - utalt ezzel Vámos Attilára -, hanem valódi szakemberek vezessék a szakmai munkát.

"Talán egy új elnök és egy új elnökség lehet a megoldás" - zárta mondandóját Miklós Edit.
KOMMENTEK
huligan | 2018.02.22. 14:12
Kedves Edit! Én szerettelek és szurkoltam a sikereidért. Te már nem sportoló vagy, hanem politikus. Egy gittegylet szócsöve. Sajnálom! Gyógyulj meg, épülj fel, és kedzj valami újba!
Zoltan Koleszar | 2018.02.22. 14:22
Egy nagy hajra a szövetseg megtisztulásához! Aki ott volt a sajtótájékoztatón válaszoljon lgyszi: az Elnök úr gratulált a sízőknek az olimpián elért egyéni eredményekhez? Ezt Edit nyilatkozatától teljesen függetlenül kérdezem. Röviden: gittegylet és gittrágás avagy sport és “sportmanship”
minerel | 2018.02.22. 14:23
+1
otapi | 2018.02.22. 19:43
Micsoda egy sóhivatal! A magyar sísportot nem ők jelentik, hanem a sok lelkes "amatőr" akik saját (és nem az állam) pénzén elmennek sielni a hegyekbe amikor tehetik. Csupán magáért a sport öröméért, nem holmi érmekért vagy pénzért. Van sport az Olimpián meg mindenféle versenyeken kívül is, sőt, az számít csak igazán! Őket/minket képviselnek valahol is?
minerel | 2018.02.22. 22:36
Miklós Edit mehet is a levesbe ha konzerválná inkább azt a gittegyletet.
snow71 | 2018.02.23. 07:55
Miklós Edit úgy nyilatkozott, ha Bajai András elnök és Vámos Attila ügyvezető elnök marad a szövetség élén, akkor ő befejezi a pályafutását, és sportvezetőként se számítsanak rá a jövőben. ÉÉÉÉSSSSS?? Nem gondolom, hogy akkora "ÁSZ" lenne, hogy ettől a kijelentéstől be kellene rezelni.. Frissítés szempontból jót is tenne a sportnak, hogy nincs a közelében....
zolivác | 2018.02.23. 08:10
Miklós edit azt védi akitől a pénzt kapja, én pedig nem szeretem ezeket a honosított álmagyarokat. "Miklós Edit (Csíkszereda, 1988. március 31. –) olimpiai 7. helyezett magyar alpesi síző. 2011-ig Románia színeiben indult, majd a magyar állampolgárság megszerzése után, 2011 januárjától Magyarország színeiben versenyez."
sika71 | 2018.02.23. 09:08
Ki ez a Bajai András?Sport pályafutásáról,sikereiről irna valaki valamit.
sika71 | 2018.02.23. 09:11
Kedves "magyarember" székelyföldről hallottál már?
HofEE | 2018.02.23. 11:05
"magyarember" Ezért a hozzászólásért kár volt ide regisztrálni (ki van ám írva a profilodra), de lehet csak valami propagandatrollvagy. Ha Admin lennék már repülne a Ban.

A cikkhez hozzászólva, nagyon sajnálatos hogy így alakulnak a dolgok, de szerintem nagyon kevesen látjuk át mi is zajlik tényleg a szövetségben, pláne azt hogy kinek van "igaza."
arsenal | 2018.02.23. 11:07
Nem ismerem a hátteret,az viszont egészen elképesztő, hogy egy megválasztott elnök nem tud belenézni a szerződésekbe, a folyószámla adatokba. Hogy tudna felelni így elnökként a működésért.Edit inkább ne nyilatkozott volna, sajna egy ideje már nem a földön jár.
zolivác | 2018.02.23. 19:10
Kedves "sika71". Természetesen hallottam Székelyföldről, Romániában van. Pont ott, ahol ez a síző évekig versenyzett, Romániában mégpedig a szülőhazájában.
zolivác | 2018.02.23. 19:21
Kedves "HofEE". Lebuktam....Tényleg most (újra)regisztráltam, de ugye ezt magad sem gondoltad komolyan, hogy azért, mert a síelők oldalon szeretnék trollkodni. De vissza a témához. Ebben a történetről azonnal a katinka közreműködésével megbuktatott úszóelnök, vagy a birkózóknál történt politikai alapon megszervezett puccs jutott eszembe. Undorító....
százas | 2018.02.24. 07:14
Ezek megint lerománozzák a székelyeket. Döbbenet!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.