Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ahogy idén is, 24 éve ez a síterep nyit ki először Japánban

2022.10.24. Bata Attila

Újabb országgal bővült azon országok listája, ahol már megnyitottak legalább egy síterepet, az elmúlt hétvégén Japán is bekerült ezen országok közé. Az, hogy melyik lesz az első nyitvatartó síterep, nem volt igazán kérdés. Az elmúlt 24 szezonhoz hasonlóan most is a Yeti üzemeltetői nyithattak ki először.
Ahogy tavaly is írtuk, a síterep nagyon fontosnak tartja, hogy minden évben itt lehessen síelni először. Ehhez a technikával is rendelkeznek. A hőmérsékletek még nem alkalmasak a hóágyúzásra, de már korábban is beszereztek olyan hókészítő gépet, amely nulla fok feletti hőmérsékleteken is képes havat gyártani. Természetesen termelékenységben nem veszi fel a versenyt a hóágyúkkal, de azokból ezen a hőmérsékleten csak víz jönne ki.
A pálya
Október 11. óta éjjel-nappal működött a hókészítő gép, amely annyi havat gyártott, hogy az október 21-i nyitásra 8-10 méter szélességben, kb. egy kilométer hosszan és 60-70 centiméteres vastagon lehetett behavazni a pálya középső csíkját.

Szokás szerint az első napon, aki jelmezben érkezett, az ingyen síelhetett. A közel négyszáz vendég többsége élt ezzel a lehetőséggel, és jobbnál-jobb jelmezekben csúszott a pályán.
Elkezdődött a szezon
A korai nyitás természetesen a marketing szempontból fontos, minden évben bekerülnek a hazai és a nemzetközi médiába. Az „igazi” szezonra és teljes pályákra itt még decemberig várni kell.
Egy kicsit más, egy helyi blogger szemszögéből
Jó hír, hogy 10 nappal ezelőtt Japán eltörölte a külföldi turistákra vonatkozó covid-korlátozásokat, így síszezon előtt elhárult az adminisztratív akadálya annak, hogy két „üres” szezon után ismét megteljenek külföldiekkel a síterepek. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.