Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpesi vb: Kékesi Márton és csapatunk is rajthoz állt

A világ nemzeteinek rangsorában 17-ek vagyunk alpesi síben

2017.02.14. Magyar Sí Szövetség

Miközben Kékesi Márton nagyszerű versenyzéssel újabb sporttörténelmi sikert ért el alpesi kombinációban hétfőn, a keddi csapatversenyről éppen lecsúsztak versenyzőink az alpesi sí világbajnokságon, a svájci St. Moritz-ban.
A 2005 óta megrendezett csapatversenyben eddig nem szerepelhettek a magyarok a világbajnokságokon. Ebben a versenyszámban a legjobb 16 nemzet sízői versenyeznek, és ahogy Beaver Creekben, 2015-ben, most is csak egy hellyel szorultak ki legjobbjaink ebből a körből.

“Miklós Edit korai sérülése megakadályozta, hogy elegendő világkupa pontot gyűjtsünk. De reméljük, Edit és Dalibor a jövő szezonban már egészségesen szállíthatják a világkupa pontokat annak érdekében, hogy a 2018-as olimpia csapatversenyében indulhassunk, így legalább 4 kvalifikációval rendelkező versenyzőnk szerepelhessen a játékokon” - nyilatkozta Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.

Kékesi Márton szlalom futama a kombinációban
A csapat már helyszínen tartózkodó tagjai Kékesi Márton sikereinek örültek, aki sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodva még elszántabban készül a következő megmérettetésekre. Fiatal versenyzőnk most tudta igazán hasznát venni a korábbi VB indulásokon gyűjtött rutinnak, amihez a St. Moritz-i világbajnokságon újabb értékes tapasztalatokat szerzett.

A következő napokban fiatal versenyzőink kapnak lehetőséget elsősorban, csütörtökön először a női óriás-műlesikláson Archam Chiara-nak szurkolhatunk, míg férfi versenyzőink az óriás-műlesiklás kvalifikációban mérettetik meg magukat.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.