Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: egy méter hó hullott a hegyekben

2016.04.28. Bata Attila

Komoly meglepetéseket és gondokat okozott az áprilisi havazás Ausztriában, főleg a déli országrészben, Karintiában és Stájerországban. Fennakadások a közlekedésben, települések maradtak áram nélkül és a hegyekben méternyi friss hó hullott.
Loser: 50 cm friss hó
Loser: 50 cm friss hó
Ma reggelre 9000 háztartás maradt áram nélkül Karintiában az előző napok havazása miatt. Ahogy a lenti térképen is látható, a legtöbb havat a déli országrész kapta. A települések szintjén mérve: Klagenfurt 15 cm, Bad Bleiberg 24 cm és Bad Eisenkappel 31 centiméter havat jelentett ma reggel. A karintiai hegyekben (Karavankák) 1500 méteres magasságban 80 cm, 2000 méter felett pedig 1 méter hó hullott az előző napokban.

Ekkora havazás április második felében errefelé is ritkaság, legutóbb 1988-ban került sor hasonlóra. A közlekedőknek jó hír, hogy a következő napokban már nem kell a települések szintjén havazásra számítani, péntekre már visszatérnek a 10-17 fok közötti hőmérsékletek.

A ZAMG térképe az elmúlt 60 óra havazásának eloszlásáról
A ZAMG térképe az elmúlt 60 óra havazásának eloszlásáról
Nemcsak a déli részeken, hanem a salzburgi hegyekben is hullott a hó bőven. A helyi lavinaszolgálat szerint 50-70 cm friss hó hullott a magasabb régiókban, óvatosságra intik a túrázókat. A síterepek közül Katschberg 45 cm hóról számolt be ma reggel.
A Grossglockner panorámaút ma reggel, a megnyitását május 3-ra halasztották
A Grossglockner panorámaút ma reggel, a megnyitását május 3-ra halasztották
KOMMENTEK
Sörapu. | 2016.05.01. 20:52
Saját bőrünkön tapasztaltuk meg az április végi telet. Április 27.-én 12 óra alatt tettük meg a Fót-Flattach távot. Az A2-es autópályán hóláncot szereltünk, később pedig egy dugóban 3 órát vesztegeltünk.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.