Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: méteres hóval érkezik az októberi tél

2021.10.06. Stánicz Balázs

Egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott Ausztria időjárása, míg tegnap sok helyütt 20 fok feletti értéket mértek, addig ma a hegyekben már havazik. Jelentős hó várható!
Kaprun a havazás első napján - Fotó: Stani
Kaprun a havazás első napján - Fotó: Stani
Szerdára virradóra egy markáns hidegfront érkezett az osztrák hegyekbe, egyúttal Olaszország felől egy csapadék zóna is elérte Ausztriát. A kettőnek az eredménye hó, nem is akármennyi!
St Jakob - Kelet-Tirol
St Jakob - Kelet-Tirol
Az Osztrák Meteorológiai Intézet munkatársai csütörtökig 30-80 cm friss havat várnak a gleccsereken. Egyes időjárási modellek 80-100 cm hóval számolnak. A hó nagy része csütörtök kora délutánig esik le, pénteken már csak kisebb hózáporok várhatok, délutántól már a Nap is kisüthet, hétvégén minden bizonnyal parádés hóviszonyok várhatók az osztrák gleccsereken.
Grossglockner alpesi út
Grossglockner alpesi út
A hóesés a lehető legjobbkor jön, hiszen a héten nyit a tiroli Stubai, a salzburgi Kaprun és várhatóan a karintiai Mölltal is, vagyis a nyolc osztrák gleccser közül heten már síelhetünk, snowboardozhatunk.
Lienz - Kelet-Tirol
Lienz - Kelet-Tirol
Térjünk vissza a havazásra. Éjfélkor még jóval 2000 m felett havazott, időközben a hóhatár 1500 méterig süllyedt. Csütörtökön még hidegebb lesz, így reggel helyenként 1000 méterig is lehavazhat a nyugati tartományokban (Vorarlberg, Tirol és Salzburg).
3000 méteren mélytél lesz, -7 és -10 C fok közti nappali maximumokkal. Természetesen a hóágyúkat is bekapcsolják és megindulhat a nagyüzemi hógyártás a magasabb síközpontokban.
A mostani előrejelzések kifejezetten kecsegtetők, úgy tűnik, hogy a jövő héten is marad az időjárás télies jellege, a gleccsereken mindenképp.
Intenzív hóesés Kaprunban - Fotó: Stani
Intenzív hóesés Kaprunban - Fotó: Stani
KOMMENTEK
Peter Szekely | 2021.10.07. 06:44
Szuper👍
Stani | 2021.10.07. 10:21
Az bizony :)

Szállástippek
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel Cristall csillagcsillagcsillagcsillag
A magyar alkalmazottakkal üzemelő szálloda a Stubai-völgyben, Fulpmesben található, 1,5 km-re Schlick 2000-től, a gleccser pályáitól pedig 23 km-re. Kétágyas szobák, családi apartman és hatalmas lakosztály várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.