Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: újabb 50-80 cm friss hó

2021.12.01. Stánicz Balázs

Kedden hatalmas havazás érte el Ausztriát, különösen a délutáni órákban valóságos hóbomba terítette be az ország északi részét.
Hochkönig kedd délután - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Hochkönig kedd délután - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Míg a múlt heti hóeséses elsősorban a déli tájakat és Salzburg tartomány egy részét érintették, addig a mostani elsősorban északon okozott nagyobb havat. A hófelhők később áttornászták magukat délre és Kelet-Tirol északi részein, illetve Felső-Karintiában is szépen esett. Az igazán nagy mennyiségek Tirol Németországgal határos vidékein, továbbá Salzburg tartomány északi részein, különösen Hochkönig régió, Lofer, Tennengebirge jöttek le, de a Magas-Tauern északabbi részei is nagy havat kaptak (pl. Kaprun).
Saalbach tegnap (a síterep hivatalosan szombaton nyit) - Fotó: Moritz Ablinger
Saalbach tegnap (a síterep hivatalosan szombaton nyit) - Fotó: Moritz Ablinger
Jelentős hó esett Dachstein környékén, mind a stájer, mind a felső-ausztriai oldalon. A hóesésből bőven jutott Alsó-Ausztria nyugati vidékeire. A havazásnak köszönhetően sok osztrák síterep nyit ki a hétvégén, többek közt a kis alsó-ausztriai síterep, Jauerling is.
Kaprun november 29-án, tehát még a tegnapi nagy havazás előtt - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Kaprun november 29-án, tehát még a tegnapi nagy havazás előtt - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Úgy tűnik december is komolyan gondolja az idei telet és egy mai kis szünet után holnaptól ismét nagy havazások várhatók, beleértve az előttünk álló hétvégét. Hó szempontjából nem is alakulhatna jobban az idei szezonkezdet, reméljük hamarosan a turizmus is megnyitja kapuit és mindannyian élvezhetjük Ausztria téli csodavilágát.
Obertauern tegnap délután - Fotó: foto-webcam.eu
Obertauern tegnap délután - Fotó: foto-webcam.eu
KOMMENTEK
Zoltan Koleszar | 2021.12.01. 17:15
Stani a Dec6tol ervenyes uj 10 napos szabalyok azon kivul h az oltas csak 270 napig ervenyes mar, ugye semmi extra, eddig nem szabalyozott kerdest nem tartalmaznak a sizesre vonatkozoan?
Jegesember | 2021.12.02. 10:34
Hurrá! Most már csak annyi kellene,hogy végre újra nyissanak...
jegvercse | 2021.12.02. 15:39
Az első 10 nap ma járt le igaz? Tudjuk, hogy a következő 10 napon enyhülne bármilyen szabály, vagy dec. 12-ig továbbra is zárva vannak a szállások a túristák előtt?
Bata Attila | 2021.12.02. 16:28
Meghosszabbították.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Der Ulmenhof
2015-ben felújított, igényes, 2-8 fős apartmanok Gosauban, Dachstein-West síterepétől 2,5 km-re, az ingyenes síbusztól 30 méterre! Az apartmanok a téli szezonban 7 éjszakára foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpendorf Dachstein West
A hangulatos 6 és 8 fős házikók 400 fő részére kínálnak kényelmes szálláshelyet, 50-450 méterre Dachstein West sípályáitól. A főépületben recepció, minishop, medence és szaunarészleg is található. Reggeli pékáru rendelésre kérhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.