Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bad Hofgastein: 80 síelő rekedt a liften a szél miatt

2015.01.04. Bata Attila

Vasárnap délelőtt automatikusan leállt a Bad Hofgastein síterepén közlekedő nyolcvanszemélyes nagykabinos lift. Miután a műszaki hibát nem tudták megoldani, az utasokat 30 méter magasságból, szeles időben, egy speciális mentőszerkezet segítségével hozták le a földre. Senki sem sérült meg.
Vasárnap délelőtt 10:30-kor a Schlossalmbahn II nagykabinos lift biztonsági rendszere automatikusan leállította a liftet, amelynek egyik kabinja körülbelül 400 méterrel a hegyállomás előtt rekedt. A síterep munkatársai megállapították, hogy az egyik drótkötél kicsúszott a tartósínjéből. Először megpróbálták a kábelt visszahelyezni a helyére, de a sikertelen próbálkozások után a mentés mellett döntöttek.

A síterep szerint az időnkénti erős széllökések okozhatták a problémát.

Az üzemeltetők által közzétett kép a liftről (Kép: Gasteiner Bergbahnen AG)
Az üzemeltetők által közzétett kép a liftről (Kép: Gasteiner Bergbahnen AG)
A nagykabinosban a vezetővel együtt 80 utas fér el egyszerre. A hegyre tartó kabin tele is volt a leállás pillanatában. A mentésnek 12:00 órakor kezdtek neki, és egy speciális szerkezet segítségével mindenkit lehoztak a föld felett 30 méterrel megállt kabinból. A mentéssel körülbelül 14:30-kor végeztek. A kabinos párját, a völgybe tartó kabint csak egy utas és a vezető használta, őket is kimentették a völgyállomás közelében. A mentés jól sikerült, senki sem sérült meg.

A síterep szerint a kabinos holnap nem közlekedik, a lift teljes, 2150 méter hosszú vonalát, részletesen átvizsgálják.

További információ itt található.
KOMMENTEK
százas | 2015.01.04. 19:06
4 óra nem síelés, a kabinistáknak, jó napijegy. Remélem nem számítanak fel "mentési díjat"! Harmadkis hazánkban ez nem lenne elképzelhetetlen...
csabor | 2015.01.04. 22:39
Azért ez izgalmas lehetett. Nem irigylem a bentrekedteket.

Szállástippek
Sonnenhotel Zum Stern
Tradicionális butikhotel gazdag wellness szolgáltatásokkal, panorámás étteremmel Bad Hofgastein üdülővárosban, 1 km-re a legközelebbi sílifttől. A ház elől ingyenes síbusz indul!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sendlhofer's csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív, 4 csillagos hotel termálvizes wellness részleggel, 60 szobával, 8 stúdióval és 16 igényesen berendezett, kényelmes apartmannal, reggelis ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.