Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bécs: síverseny lesz a schönbrunni kastélyban?

2015.02.04. Bata Attila

Az osztrákok már régóta szeretnének egy városi versenyt rendezni Bécsben, de nem is akárhol, hanem az impozáns schönbrunni kastély dombján. Korábban már elvetették az ötletet, de két héttel ezelőtt az osztrák sí szövetség nem zárta ki, hogy jövőre itt versenyezhetnének a világ legjobbjai.
Bécsi városnéző túrák kihagyhatatlan állomása Schönbrunn. A Wikipédia szerint a kastélyt évente 1,5 millióan, a parkját pedig 5,2 millióan keresik fel. Az osztrák sí szövetség már régóta szeretné a behozni a versenyt a síterepekről a városokba, egy bemutatóverseny erejéig. Ilyen jellegű versenyeket eddig is tartottak, pl. Moszkvában vagy Münchenben.

Münchenben is egy természetes dombon rendezték, már amikor, hiszen az utóbbi években hóhiány miatt többször maradt el, mint megrendezték. Az osztrákok terve szerint a bécsi verseny jövőre a müncheni futam helyét venné át, de időben később. A münchenit január elején rendezték volna, a bécsit január végére vagy februárra tennék, ez az időpont tűnik a legtéliesebbnek a statisztikák alapján.

Egy-két gond itt is lesz. Először is az éghajlat. Itt sem sokkal több az esély egy hideg télre, mint Münchenben. Persze az osztrákok felállítják a legmodernebb technikát, ha túl meleg lenne, akkor pedig a gleccserekről hozzák majd a havat, ebben biztosak lehetünk.

A korábbi tárgyalásoknál az is szóba került, hogy a kastély dombja túl kicsi és túl lapos. Ez azóta sem változott, de vagy találtak valami megoldást (pl. rámpák ráépítése) vagy mégsem akkora probléma.

Téli látkép a Gloriettéről a kastély felé (Kép: Schloß Schönbrunn)
Téli látkép a Gloriettéről a kastély felé (Kép: Schloß Schönbrunn)
A környezet pedig egyszerűen pazar lenne. A kastély udvara és a Gloriette közötti dombon tartanák a versenyt. A mottó is az lenne, hogy a kultúra és a sport találkozása. A szervezők az egyik legnagyobb versenyt álmodták meg körülbelül 50 ezer nézővel.

Tehát a korábban a fiók mélyére süllyesztett ötlet ismét előkerült. Kíváncsian várjuk, hogy tényleg bekerül-e a következő évi versenynaptárba.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.