Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bemutatkozott Miklós Edit új edzője, Stefan Abplanalp

Júliustól indul az olimpiai kvalifikációs időszak sízőinknek

2016.05.05. Magyar Sí Szövetség

A legeredményesebb alpesi síző, Miklós Edit célja az olimpiai aranyérem megszerzése, és az előtte álló szezonban minél több dobogós helyezés elérése a világkupákon. Ebben segíti őt mostantól új edzője, a svájci Stefan Abplanalp, aki ma mutatkozott be a Magyar Sí Szövetség sajtótájékoztatóján.
Olimpiai hetedik helyezett alpesi sízőnk előtt a nyári felkészülés és egy mozgalmas 2016/2017-es szezon áll. Céljai elérésében Stefan Abplanalp segíti, aki legutóbb fiatal svájci versenyzőket edzett, de korábban is nagy sí nemzetek – az amerikai és a norvég – női gyorsasági válogatott versenyzőinek nyújtott szakmai segítséget.

„Új kihívást kerestem, és megtaláltam. Eddig mindig nagy sí csapatokkal foglalkoztam, most viszont egy kisebb sí nemzethez szerződtem, mert Editben nagyon sok lehetőséget látok. Benne van a képesség arra, hogy érmet szerezzen a világkupában és a vébén. A közös munkát a következő napokban beszéljük át kondiedzőjével, és júniusban megyünk először hóra, majd augusztusban megkezdjük a célzott felkészülést a szezonra. Sokat edzünk majd óriásműlesiklást és szuper-G-t is, a begyakorolt technikai tudást pedig a lesiklásba is beépítjük. A szövetséggel együtt az a célunk, hogy hosszabb távon maradandót alkossunk, ezért azt is figyelemmel kísérem majd, milyen potenciál van a fiatal versenyzőkben” – mondta Stefan Abplanalp.

Miklós Edit, aki kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, és minden lesikló futamán pontszerző volt, az elmúlt szezonban nem kisebb célt fogalmazott meg, mint az olimpiai győzelem megszerzését.

Stefan Abplanalp és Milkós Edit
Stefan Abplanalp és Milkós Edit
„Aranyérmet akarok nyerni a 2018-as téli játékokon, ez a vágyam, ezért dolgozom. Az, hogy az utána következő olimpián ott leszek-e, még nem tudom. Az is célom, hogy ezt a sportágat minél komolyabb szintre fejlesszem Magyarországon, úgy érzem, hogy az elmúlt években jó irányba haladunk " – nyilatkozta Miklós Edit.

Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke elmondta, hogy a kvalifikációs időszak a 2018-as téli olimpiára július 1-én kezdődik, és a terv az, hogy a magyar csapat a lehető legtöbb kvótát megszerezze, ami a megszigorított kvalifikációs rendszerben nem lesz könnyű. Az olimpiára a világranglistán elfoglalt helyezés alapján lehet kijutni, a pjongcsangi kvóták szempontjából a 2018. januári állás számít majd.

"Nagyon komolyan vesszük a pjongcsangi játékokat, alpesi síben, mint a fő szakágban, öt-hat kvóta a célkitűzésünk, de a többi sportágban is szeretnénk, ha lenne magyar induló. Sílövészetben és sífutásban van még reális esély az olimpiai részvételre, a síugrás és a szabadstílusú még gyerekcipőben jár” - mondta Kaszó Klára, aki Miklós Edit felkészüléséről a következőket mondta: "A jelenlegi helyzetből kell kihoznunk a legtöbbet, bár mostani vállalásaink mondhatóak vakmerőnek, úgy gondoljuk, Miklós Edit megérdemli, hogy olyan stábbal és olyan körülmények között készüljön, versenyezzen, amely nagyjából megközelíti a legjobb alpesi sízőkéit".

A szövetség a modern világkupák történetének első magyar férfi pontjait megszerző Samsal Dalibornak is magasabb szintű felkészülést szeretne biztosítani, és az osztrák Walter Hubmann irányításával Európa Kupa-csapatot is létrehoz, melynek elsősorban ifjúsági korú sízők lesznek a tagjai.

Stark Márton alpesi szövetségi kapitány a múlt idényben elindított szakmai programról elmondta, egy erős, fiatal generáció kezd felnőni, amely megállja a helyét a nemzetközi mezőnyben. Az utánpótlás eredményeit tekintve a szövetség történetének legjobb szezonján vannak túl. Nagy fejlődésen mentek keresztül a serdülők, akik négy dobogós eredményt értek el nemzetközi versenyeken, az ifjúsági versenyzők pedig sorra javítják FIS pontjaikat. Kiemelte a lillehammeri téli ifjúsági olimpián műlesiklásban hetedik helyezett Szőllős Barnabás eredményét és Archam Chiara első éves ifjúsági versenyző kiemelkedő teljesítményét is. Az utánpótlás programot tovább fejlesztik a következő szezonban.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.