Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétfőtől teljes üzemmódban a liftek a Csorba-tónál

2010.12.26. Bata Attila

Hétfőtől teljes üzemmódban a liftek a Csorba-tónál A tervek szerint folyamatosan egyre nagyobb terülten lehet síelni a Magas-Tátrában, hétfőtől a Csorba-tónál már a Furkotka völgyben is jár a modern lift. Donovalyban is jár már a telemix a Nova Hola oldalon, a Tátralomnic feletti Lomnici-nyeregben még várni kell egy kicsit a síelésre.
Szokás szerint az ünnepi időszakra érik el a síterepek kapacitásaik csúcsát, addigra általában már a legtöbb pálya használható és a legtöbb lift is üzemel. A szlovákiai Csorba-tó feletti pályákon hétfőtől beszélhetünk teljes üzemről. December elején nyitottak az Interski résszel, majd a hónap közepén már az Esíčko oldal is megnyílt. December 24-től már közlekedett az ülőszékes lift a Szoliszkóra, december 27-től már üzemel a síterepe legfiatalabb és legmodernebb liftje is a Furkotka völgyben. Esti síelés ezentúl minden este lesz, egészen január 8-ig, amíg az orosz karácsonyozók hazaindulnak. Az időjárás ismét téliesre fordult, vasárnap óta folyamatosan havazik a környéken, és újra minden fehér.

Donovalyban rendszerint karácsony körül indul be a Nova Hola oldal. Az idén kicsit korábban sikerült beindítani, de a viharos szél itt is okozott gondokat az üzemeltetésben. Karácsonykor a Telemix felvonó üzemelt és a hosszú, 1-es pályán lehetett síelni. A felső részen, a Patočiny húzólift mellett található hasonló nevű pályák is valószínűleg üzemelni fognak már jövő héttől.

Tátralomnicon két lift kivételével minden üzemel. A fő síterülettől kissé kieső Jamy oldalban még nem közlekedik a lift, de ez a héten valószínűleg változni fog. Tátralomnic felett az összes modern lift közlekedik, kivétek a fapados kétszemélyes a Kőpataki-tó és a Lomnici-nyereg között. Mivel itt nem lehet hóágyúzni, várni kell arra, amíg legalább egy-másfél méteresre nem hízik a természetes hó vastagsága. Ez minden évben egyre nehezebben megy, tavaly már csak a síszezon utolsó heteiben lehetett megnyitni a Lomnici-nyereg fekete pályáját.

Az enyhe idő és az esőzések után visszatért a havazás is Szlovákiába. Most a viharos szél a síterepek legnagyobb ellensége, egyrészt megnehezíti a hóágyúzást, másrészt a lanovkák (ülőliftek) nem közlekedhetnek erős szélben. Az elmúlt két napban például Kubínska hoľa síterepe teljesen zárva volt az erős szél miatt.
KOMMENTEK

Szállástippek
Villa Gardenia csillagcsillagcsillag
A Villa Gardenia a szlovák Donovaly síterepen, a legközelebbi sílifttől 150 m-re található. A vendégek 4 apartmantípusból választhatnak. A szállás wellness részleggel, kandallós nappalival, bárral, játszótérrel és parkolóval rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gloria csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Donovaly Nová Hola oldalán, 300 méterre a legközelebbi lifttől. Háromféle szobatípus 2-4 fő részére modern berendezéssel, LCD TV-vel és wifi internettel. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartments Racek
Az Apartments Racek 2 db apartmanháza Donovalyban a síliftek mellett található. Összesen 4 db apartmant kínál 7-7 fő részére önellátással. Minden apartman 2 hálószobából, 1 nappaliból, konyhából és fürdőszobából áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.