Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Cuche és Rebensburg győzelme a tengerentúlon

2011.11.27. Lipiczky Ágnes

Cuche és Rebensburg győzelme a tengerentúlon A svájci Didier Cuche sosem megy ki a divatból, a német Viktoria Rebensburg pedig le sem tagadhatja, hogy bombaformában van. Ennyi egy mondatban a férfi és női alpesi Világkupa első tengerentúli állomásáról, vagyis a szombati Lake Louise-i lesiklásról és az aspeni női óriásról. De azért nézzük meg a részleteket is…
Didier Cuche olyan, mint a jó bor. Egy kicsit testes, és az évek száma csak emeli értékét. A 37 éves svájci jól döntött, hogy az összetett Világkupa elnyerése érdekében még egy szezont ráhúz a havas cirkusz világában, hiszen nagyon is jól kezdte a 2011-2012-es évadot: kedvenc számában, a lesiklásban megnyerte az idény első viadalát. Cuche a Lake Louise-i versenyen pályafutása 18. Vk-győzelmét könyvelte el, és minden bizonnyal nem ez volt az utolsó sikere… Cuche szerényen konstatálta diadalát, mint mondta Lake Louise-ban általában az időjárással kell „cimborálni”, hiszen itt, a pálya körülményei gyorsan változnak, ami egyesek számára szerencse, mások azonban megihatják a levét…

Ezt bizonyítja, hogy az osztrákok egyik régi „motorosa”, Hannes Reichelt 45-ös rajtszámmal futott be a dobogó harmadik fokára, míg a második Cuche honfitársa, a fiatal Beat Feuz lett, aki az elmúlt szezonban Kvitfjellből már elhozott egy lesiklógyőzelmet. Míg a férfiak a kanadai lejtőt „szaggatták”, a nők Aspenben egy újabb óriásműlesiklással folytatták a Világkupát. A német Viktoria Rebensburg a söldeni második helyét most egy győzelemmel toldotta meg, vagyis úgy tűnik, bombaformában kezdte el a 2011-2012-es idényt. Ugyanezt elmondhatja magáról az osztrák Elisabeth Görgl is, aki söldeni harmadik helye után most a második lett, igaz úgy, hogy az első futam után még toronymagasan ő vezetett. A harmadik helyre a hazai pályán versenyző Julia Mancuso futott be, s így hét év szünet (legutóbb 2004-ben Kristina Koznick volt harmadik) után lett Aspennek amerikai dobogósa.

Rebensburg, aki az első futamban még csak az ötödik helyen állt hatalmasat ment a második felvonásban, s ezzel pályafutása negyedik győzelmét szerezte meg. „Az első futamban nagyot hibáztam, így elég dühös voltam magamra – mondta a versenyző. – Aztán megpróbáltam nyugodt maradni és a második futamra koncentrálni. Ha minden összejön, akkor képes vagyok a győzelemre. És most sikerült is!”

A harmadik helyen záró Julia Mancuso is hihetetlen boldog volt harmadik helye miatt. „Úgy érzem, az első futamban jobban síeltem. Sajnos a másodikban volt néhány hibám ezen a nagyon kemény pályán, és az ember sosem tudhatja, hogy a többiek mit csinálnak, mennyit hibáznak – mondta az első futamban még negyedik helyen álló Mancuso, aki óriásműlesiklásban legutóbb 2007-ben állt a dobogón, és aki rettentően boldog volt azért, hogy ilyen eredménnyel rukkolt elő ebben a szakágban. Ráadásul a családjából sokan láthatták ezt a szereplést. – Nagyon sokan szurkoltak nekem ezen a napon, Squaw Valley-ből rengetegen eljöttek. A Hálaadás miatt pedig szinte az egész családom itt volt, és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jó eredményt tudtam nekik nyújtani.”

Az amerikai Lindsey Vonn, aki az idénynyitón Söldenben pályafutása első óriásműlesiklását nyerte meg, ezúttal csak a 12. helyen zárt. Ami nem véletlen, hiszen egy héttel ezelőtt kisebb hátsérülést szenvedett az egyik edzésen, ami miatt négy napot ki kellett hagynia.

„Bár az első futamom nem igazán sikerült, csak a huszonegyedik lettem, a másodikban már jobban éreztem magam. Sokkal agresszívabb voltam, és jobban éreztem magam a pályán” – mondta Vonn a verseny után.

Az elmúlt szezon összetett győztese, Maria Höfl-Riesch továbbra is „botladozik”. Söldeni 24. helye után, most a második futamban kiesett a versenyből.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.