Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fehér Mámor: síőrültek legendás versenye

2017.04.19. sielok.hu

A tiroli St. Antonban minden év áprilisában télisport-rajongók ezreit vonzza egy különleges verseny, a Weisse Rausch, azaz a Fehér Mámor. 550 induló, embert próbáló táv, buckás lejtők, meredek emelkedők és végül egy akadálypálya, ez vár 2017. április 22-én a bátor versenyzőkre.
A versenyen összesen 550 versenyző indulhat el 5 kategóriában
A versenyen összesen 550 versenyző indulhat el 5 kategóriában
St. Anton hírneve igen messzire nyúlik vissza, már 1901-ben síklubot alapítottak, itt nyílt meg a világ első síiskolája 1921-ben, sőt itt forgatták le 1931-ben a versennyel azonos nevű, Der Weisse Rausch című filmet is. Nem csoda hát, hogy a helyiek büszkék múltjukra, emellett pedig a jelenüket is ápolják, ezért például a szezonzáró hétvégét hagyományosan ezzel a fergeteges versennyel zárják.
A Fehér Mámor verseny útvonala
A Fehér Mámor verseny útvonala
Idén április 22-én, szombaton kerül sor a nagy lesiklásra. A versenyen összesen 550 versenyző indulhat el 5 kategóriában: alpesi sí, snowboard, telemark, snowblade (max. 100 cm) és monosí. A versenyzők több turnusban, tömegrajttal fognak elindulni a 2800 méteres Valluga csúcsról megcélozva a völgyállomást. A versenytáv 9 km hosszú, és kb. 1350 méteres szintkülönbséget tesznek meg a résztvevők.

Plusz nehezítés, hogy a versenyzőknek kezeletlen, buckás pályán kell csúszni, ami haladó sítudást és ügyességet igényel. A táv nemcsak lesiklásból áll, az emelkedőket lecsatolt léccel vagy deszkával, gyalogosan kell legyűrni, a cél előtt pedig egy akadálypályán is át kell verekedniük magukat a versenyzőknek.
A verseny nemcsak lesiklásból áll, a síelőknek felfelé "gyalog" kell menniük
A verseny nemcsak lesiklásból áll, a síelőknek felfelé "gyalog" kell menniük
A versenyre 45 euró a nevezési díj, a rajtszámokat legkésőbb 21-én 12 óráig kell átvenni személyesen, a verseny pedig 17 órakor fog kezdődni. Eredményhirdetés a versenyek lezajlása után, 19 órakor várható, ahol a kategóriák győztesei között összesen 1.900 eurónyi nyeremény kerül szétosztásra, ezen kívül pedig a dobogós helyezettek serleget kapnak emlékbe.
Összessen 550-en indulhatnak a nem mindennapi megmérettetésen
Összessen 550-en indulhatnak a nem mindennapi megmérettetésen
Az eddigi rekord idő 8 perc és 14 másodperc, de a 11 és 18 perc közötti idővel is még az erős középmezőnybe tartozhatunk!

A versenyre 16 éves kortól lehet nevezni, de a kisebbeknek megrendezik a "Mini Weißer Rausch" versenyt, amire a 11 és 16 év közöttiek jelentkezhetnek.

A Fehér Mámor része az Arlberg Adler és az Arlberg Murmel triatlonoknak is, amiknek a másik két fordulója, a kerékpár és a futás, később, a nyár folyamán kerül megrendezésre.

A versenyről szombaton 16.00 órától élő közvetítést láthattok itt: stantonamarlberg.com

A 2016-os Fehér Mámor rendkívül látványos összefoglaló videója - érdemes megnézni!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.