Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovaly: bringavilág a téli-nyári sportközpontban

2011.06.15. Árvay Sándor

Donovaly: bringavilág a téli-nyári sportközpontban Új sportágat avatott a magyar síelők közkedvelt szlovákiai terepe: pünkösdkor már kitűzték a cégtáblát is, s a nyári hónapokban immár Cykloaréna Donovaly néven fogadja vendégeit a határainkhoz közeli, Budapesttől alig kétszáz kilométerre levő sportcentrum.
A bringások 232,4 kilométeres útvonalon kacskaringózhatnak a környék dimbes-dombos terepein, s kifejezetten a hegyi kerékpárosok számára kialakított, 23 karbantartott pályán száguldozhatnak. Rózsahegyről (Ružomberok) és Besztercebányáról (Banská Bystrica) kerékpárút vezet Donovalyba.
A bringás központ vezetői arra törekednek, hogy az ide látogató turistáknak sok versenyt, izgalmas játékokat, vetélkedőket, egész napos, komplett programot kínáljanak – s a tervek szerint a sportolás mellett a vendégek gazdag kulturális ajánlatból is meríthetnek. A szállodák, vendéglátóhelyek az ígéretek szerint turistacsalogató szolgáltatásokkal, kedvező árakkal kívánják "bevezetni" a bringás centrumot.

Aki nem két keréken érkezik, az sem marad le a hegyi tekerés élményéről, hiszen a központi parkolóban, a DAMi’Sport kerékpárkölcsönzőben azok is bringához juthatnak, akik nem hoztak magukkal biciklit, s különböző kiegészítők - pumpák, lámpák, szelepek, kesztyűk, kulacsok - is megvásárolhatóak itt.

A Cykloaréna ünnepélyes megnyitóján az 1976-os montreali olimpia pályakerékpáros versenyének aranyérmese, az egykori világbajnok Anton Tkáč népszerűsítette a sportágat, s invitálta a vendégeket a hegyi terepek kerékpáron való bejárására.
Sportolni, persze eddig is lehetett Donovalyban – az ejtőernyős vitorlás repüléstől a nyári bobozásig hatalmas a választék. Már a településre érkezéskor, a Nova holára óránként induló felvonó parkolójánál felfigyelhetünk a 14 méter magas mászófalra, mely méretével Szlovákia legmagasabb ilyen létesítménye.

Az újonnan kiépített erdei akadálypálya, az úgynevezett kötélcentrum közvetlenül mászófal mellett, a Besztercebánya és Rózsahegy között futó E77 út szélén várja a látogatókat- több mint 500 m hosszával jelenleg a leghosszabb és legnagyobb mászó/csúszó akadálypálya Szlovákiában. Az útvonalak különböző nehézségi fokozatúak és más-más színűek, a gyerekeknek is kialakítottak egy pályát - természetesen kicsiknek, nagyoknak állandó felügyeletet biztosít a kiképzett személyzet.
A felvonó megállója és Husky bár közelében található a csúszdás bobpálya, amely az erdőben csaknem egy kilométeres robogást kínál, ugratókkal, éles kanyarokkal megtűzdelt szakaszokkal. Ha felgyorsulunk, akár 45 km/órás sebességet is elér a járgány.

További infó, térképek és programok: www.parksnow.sk
KOMMENTEK

Szállástippek
Residence Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos, elegáns szálloda Donovaly Zahradiste oldalától a P1-es kezdő pályától és húzólifttől 300 méterre. Wellness részleggel, gasztronómiai specialitásokkal ideális választás családok, párok, baráti társaságok részére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gardenia csillagcsillagcsillag
A Villa Gardenia a szlovák Donovaly síterepen, a legközelebbi sílifttől 150 m-re található. A vendégek 4 apartmantípusból választhatnak. A szállás wellness részleggel, kandallós nappalival, bárral, játszótérrel és parkolóval rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartments Racek
Az Apartments Racek 2 db apartmanháza Donovalyban a síliftek mellett található. Összesen 4 db apartmant kínál 7-7 fő részére önellátással. Minden apartman 2 hálószobából, 1 nappaliból, konyhából és fürdőszobából áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.