Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elzárt Obertauern: ma konvojjal lehet ki- vagy bejutni

2019.01.06. Bata Attila

Tegnap délután 5 óra óta mindkét irányban lezárták az utat a salzburgi Obertauern felé. Ez azt jelenti, hogy közúton azóta nem lehet bejutni a településre, valamint elhagyni sem lehet az üdülőfalut. Ma délután egy konvoj elindul a településről, illetve a településre.
Kép: Skischule Krallinger Obertauern
Kép: Skischule Krallinger Obertauern
Ahogy tegnap írtuk biztonsági okokból lezárták a B99-es út több szakaszát. A lezárást azóta sem oldották fel. A helyi illetékesek elmondása szerint tegnap este óta 40-80 centiméter hó hullott a környéken, amelyhez a mai nap folyamán további 15-20 centimétert várnak.

Azonban a vendégek kapnak egy esélyt arra, hogy elhagyják a települést, illetve bejussanak a településre. Ma 15 órakor konvoj indul Obertauernből kifelé, és ezzel egyidőben az ellentétes irányból Untertauernből Obertauern felé.

A lavinabizottság két dologra hívja fel a figyelmet. Ez az egyetlen esély ma elhagyni a települést, illetve bejutni a településre. Miután a konvoj célba ért holnap reggelig ismét lezárják az utat. Az Obertauernbe induló autósoknak kötelező a hólánc, illetve az összkerék-meghajtású autóknak a téli gumi.

Ausztriában most nem egyszerű közlekedni, több település is el van zárva a külvilágtól, valamint vannak megközelíthetetlen síterepek, mint pl. Hochkar már két napja. Jelenleg kb. 50 helyen zártak le utakat lavinaveszély miatt. Indulás előtt kötelező tájékozódni pl. az autóklub oldalán.



Obertauern ma | Fotó: Thurzó Balázs, síoktató
Obertauern ma | Fotó: Thurzó Balázs, síoktató
KOMMENTEK
HofEE | 2019.01.07. 13:45
Mindeközben Karintiában Novemberben esett utoljára mérhetö hómennyiség...
kissünöcske | 2019.01.07. 22:50
Pomázon pedig 2010.01.31-én esett utoljára érdemleges hó 26 cm

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Lüftenegger Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
6 db tágas, akadálymentes apartman összesen maximum 32 fő részére Mautendorf szívében, Grosseck sífelvonótól 1,5 km-re, ahová ingyenes síbusszal jutunk el. Kérésre reggelis ellátás is igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Neuwirt Mauterndorf csillagcsillagcsillag
Tradicionális szálloda Mauterndorf központjában, a Sírégióban, Grosseck, Fanningberg, Katschberg és Obertauern síterepek közelében. Szolgáltatások: síbusz, étterem, wellness, wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hammerwirt Forellenhof csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel igényes szobákkal Obertauern közelében, ahová ingyenes síbusz indul a ház elől. Szolgáltatások: wellness részleg, félpanziós ellátás, játszószoba, wifi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.