Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eplény, Mátraszentistván: rengeteg havat gyártottak

2019.02.24. Bata Attila

A hét elején tavasziasra fordult az időjárás hazánkban, de hétvégére megérkezett a lehűlés. Eplényben és Mátraszentistvánban gyorsan kihasználták a kedvező feltételeket és beindították a hóágyúkat. Mindkét helyen elegendő havat gyártottak a következő időszakra.
Kép: Intersport Síaréna Eplény
Kép: Intersport Síaréna Eplény
Eplényben ma reggelre 6000 köbméter havat gyártottak a hóágyúk, amellyel sikerült javítani az A1-es, az A4-es és Q3-as pályák hóminőségét. Ezen felül, vékonyabb hóréteggel, az A2-es pálya is üzemel.

A síterep a napközbeni lehetőségeket is igyekszik kihasználni, így ha az időjárás engedi, a mai nyitvatartás alatt is üzemelnek a hóágyúk.

Mátraszentistvánban, az üzemeltetők azt írják, hogy "a hideg időnek köszönhetően megfelelő mennyiségű hótartalékot képeztünk márciusra. A következő héten felhős-napsütéses időnk lesz, éjszakánként várhatóan kifagynak a pályák, a következő hétvégére pedig ismét lecsökken a hőmérséklet."

A következő hétre ismét visszatér a tavaszias időjárás hazánkba, ezért fontos a hótartalékok bővítése, amíg az időjárási körülmények megengedik. Igaz, a következő héten, főleg a hét közepe környékén enyhe hőmérsékleteket várunk, de a hét első szakaszában, éjszakánként még a hóágyúzás is folytatódhat.

A legfontosabb, hogy esőt nem várunk, így a tömörített, mesterséges hóból álló, vastag rétegen továbbra is jól lehet majd síelni, napos körülmények között.

Az említett két síterepen kívül, jelenleg Kékestetőn és Sátoraljaújhelyen is üzemelnek a felvonók.

KOMMENTEK
banhidit | 2019.02.24. 21:30
Köszönjük az összefoglalót. Értékes munka, hogy a hazai síterepeket is méltatjuk, mert nagyon sokat tesznek itthon a havas sportok csodájáért.

Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.