Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ezek a síterepek nyitottak ki először Szlovéniában

2023.12.09. Bata Attila

Bár még egy nagyobb adag havazás nem ártana, néhány szlovén síterep a hóágyúk segítségével már elindította az idei síszezont. A mostani hétvégére öt szlovén síterep nyitott ki, a többiek várhatóan a következő hétvégére tervezik a nyitást.
Maribor-Pohorje az első napon
Maribor-Pohorje az első napon
Legelsőként Kope síterepe már az előző hétvégén megnyitotta a kapuit. A mostani hétvégére már nagyobb tömeget várnak hiszen hírességeket meghívtak egy esti síversenyhez, többek között az ismert egykori klasszis Ivica Kostelic és a helyi énekes Luka Basil neve is vonzó lehet a nagyközönség számára.

Tegnap indultak be először a liftek Rogla és Trije Kralji síterepein. A szlovén síterepek magasságában még hiányzik a vastag réteg természetes hó, ez a magyarázat az országos nyitások késésére. Roglán azért megtudtak nyitni néhány pályát a hóágyúknak köszönhetően, és az első hétvégén 21,5 eurót kérnek el a felnőtt napijegyért. A tervek szerint jövő hét kedden adják át a síterep új büszkeségét, az új, hatszemélyes ülőliftet.
Rogla nyitás előtt
Rogla nyitás előtt
Trije Kralji, egy apró síterep, amely az idén négymillió eurót költött fejlesztésekre. Ebből egy új négyszemélyes lift épült. Itt is a hóágyúknak köszönhetően tudtak pályákat megnyitni.
Trije Kralji
A Maribor melletti Pohorje mától fogadja a síelőket. Itt az Areh részen található hatszemélyes lift üzemel, ahová síbuszokkal lehet eljutni Pohorjéról. Idén itt is elkészült egy négyszemélyes lift, valamint a kabinos lift kapott egy középső állomást.

Kicsit váratlanul hozta korábbra a jövő hétre beigért nyitását Kranjska Gora, itt a csak a gyermek- és tanulópályákat nyitották meg, miközben ment a hóágyúzás.
Kranjska Gora az első napon
Kranjska Gora az első napon
A többi szlovén síterep a következő hétvégére tervezi a nyitást, a jelenlegi 10-20 cm vastag természetes hó mellett lassan haladnak a hóágyúzással.

Sokan kérdezik tőlünk, hogy mi a helyzet Kaninnal? Nos, itt most sem lenne gond a hóval, közel másfél méter vastagon áll. A szlovén síterep bejelentette, hogy nem kívánja üzemeltetni idén a lifteket, csak állagmegóvási munkákat kívánnak végezni. Így, egyetlen megoldásként az maradhat, hogy az olaszok átveszik az üzemeltetést. Az olaszok érdeklődnek és sebtiben összeraktak egy ajánlatot, milyen feltételekkel üzemeltetnék idén a szlovénok síterepét az olasz oldalról, ahol szintén a hétvégén kezdődött meg a szezon.

Azt még nem tudni, hogy a szlovénok elé került-e már az ajánlat, de a hírek szerint a szlovénok december 14-én ülnek össze és több kérdésben is döntenek a sítereppel kapcsolatban, többek között az olaszok ajánlatáról is.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vilaraj
Felújított alpesi stílusú apartmanok és szobák az erdő szélén, csendes helyen, csodás kilátással a Dráva-völgyre, a maribori sífelvonótól 7,7 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Family Apartments csillagcsillagcsillagcsillag
A Family Apartments Bolfenk 2-8 fős apartmanokat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.