Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fageralm: Dorfgasteinből érkezik a kabinos lift a síterepre

2024.01.12. Stánicz Balázs

Még tavaly tavasszal sikerült üzletet kötni két salzburgi síterepnek A Reiteralmhoz tartozó Fageralm síterepe Dorfgasteintől átveszi a kabinost, ez lesz a tartomány első használt liftje, amit felállítanak.
Dorfgasteini kabinosok 2024-től Fageralmon kapnak új esélyt - Fotó: ORF
Dorfgasteini kabinosok 2024-től Fageralmon kapnak új esélyt - Fotó: ORF
Megszokott, hogy a nagyobb osztrák síterepeken nyugdíjazott liftek új életre kelnek valahol Közép-, és Kelet-Európában, így Csehországban vagy éppen a Balkánon. Sőt arra is volt már példa, hogy valahol egészen messze, Chilében, Argentínában kapott második esélyt egy osztrákoknál leváltott felvonó. Most azonban Ausztriában került felállításra, méghozzá tartományon belül. Salzburgban ez lesz az első használt lift, amit felépítenek.
A jelenlegi duplaülésessel csaknem félóra a menetidő a sípályákhoz - Fotó: ORF
A jelenlegi duplaülésessel csaknem félóra a menetidő a sípályákhoz - Fotó: ORF
Dorfgasteinben áprilisban megkezdték a kabinos leszerelését. A fageralmi „új” kabinosra még kicsit várni kell, a 2024/25-ös szezonban kezdi új életét a schladmingi régióhoz tartozó Fageralm síközpontjában, ahol a korábbi duplaüléseset váltja le.

Jelenleg csaknem fél órás a menetidő ezzel a lifttel, az 1984-ben épült dorfgasteini kabinos ennél jóval gyorsabban a sípályákhoz szállítja a téli sportolókat, ráadásul a havas-hideg napokon komfortosabban az elődjénél. Időközben a dorfgasteini kabinokat már leszerelték és egy tehénistállóban várják bevetésüket Fageralmon.
KOMMENTEK
Okulare | 2024.01.13. 08:44
Voltunk egyszer a Fageralmon. Tetszett. De igazából szerintem a fenti húzólifteket kellene lecserélni egy ülő liftre. Mondjuk arra, ami most felszabadul.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hammerwirt Forellenhof csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel igényes szobákkal Obertauern közelében, ahová ingyenes síbusz indul a ház elől. Szolgáltatások: wellness részleg, félpanziós ellátás, játszószoba, wifi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bachseitenhof Panzió
1.200 m magasan az erdő szélén fekvő 12 szobás, panorámás panzió. A legközelebbi sílift (Fageralm) 4,5 km-re található, de kocsival a Ski Amadé sírégió számos síterepe elérhető. A síelés után finn- és infraszauna, ezen kívül internet, ingyenes parkolás várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.