Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

80 fejlesztés várható idén a Nordica Síarénában

2012.10.21. sielok.hu

80 fejlesztés várható idén a Nordica Síarénában "A tavalyi évben összesen hét fejlesztés történt a magyar sípályákon, az idén viszont Eplény csinál nyolcvanat." - áll a Nordica Síaréna legfrissebb sajtóközleményében. Mi is kíváncsian várjuk az újdonságokat, melyekről hétről hétre beszámolunk. Íme a hét újdonságai a Bakonyból:
A jelentős mértékű fejlesztéseknek köszönhetően a Nordica Síaréna az idei télre teljesen megújul. Az egyes csákányos felvonó tetejétől az egyes pályáig 185 méter hosszúságban és 60 méter szélességben kialakításra került az 1/b pálya, amely már a második új sípálya idén Eplényben.

A malom-völgyi fóliázott víztározó tó medrének kitakarításával és a tó bővítésével a hóágyús víz tárolására szolgáló űrtartalom 6 000 köbméterrel megnövekedett, így a teljes kapacitás most 23 000 köbméter. A szintén kibővített ülepítő tó és a fóliázott víztározó közötti patakrész alját is kifóliázták, a későbbi eliszapolódás megelőzése miatt. Annak érdekében, hogy a megnövekedett tartalékvíz mennyiség eljusson a hegytetőre a szivattyúrendszer teljesítményét 75%-kal megnövelték, pedig eddig sem volt alacsony.
A kanyargó patak alját már fólia borítja
A kanyargó patak alját már fólia borítja
Holle Anyó udvara 150 fő befogadására képes bútorzattal lesz gazdagabb és esténként kivilágítást is kap. Akik magasabbra vágynak, azok felmehetnek a Nordica Síaréna 60 négyzetméteres Port.hu Napfény Teraszára, amelyet a tároló-konténer tetején alakítottak ki, étel és ital kiszolgálással. Holle Anyó éttermét is elérték a fejlesztések, ugyanis az új és régi étteremrész teljes bútorzatát kicserélik.

A síelni tanulók kedvében járva az oktatópálya vadonatúj elemekkel bővül. Aki a tanulópályát már kinőtte, annak nem kell félni a csákányos felvonóktól sem, mivel a ki és beszálló részeknél jelentős földmunkát végeztek a gyorsabb, könnyebb és biztonságosabb használat érdekében.
A pályabővítés érdekében jelentős földmunkákat végeznek el Eplényben
A pályabővítés érdekében jelentős földmunkákat végeznek el Eplényben
Az eplényi sípályák fejlesztése a siarena.hu honlapon is nyomon követhető, de itt is hamarosan újabb hírekkel jelentkezünk!
KOMMENTEK
illeskese | 2012.10.22. 08:47
Az 1/b az egyes csákányos mellett van. A 6-os pálya az melyik?
Ebele Bálint | 2012.10.22. 09:37
Az új 1/b pálya a csákányos bal oldalán van és az egyes pálya kanyarjától az egyes csákányos kiszállójáig tart 185 méter hosszan és 60 méter átlagszélességgel. A szintén új 6-os pálya pedig a csákányos jobb oldalán van 500 méter hosszan és átlagosan 55 méter szélesen terül el. Holle Anyótól egészen az egyes csákányos kiszállójáig tart.
illeskese | 2012.10.22. 10:18
Tehát akkor az egyes csákányossal most végig lehet menni, nem csak félútig közlekedik. Jól gondolom? :)
Szkíta1 | 2012.10.22. 13:40
Szerintem ez lesz a worst-case. Mármint, hogy az 1-es csákányos megy teljes hosszában. Jobbra és balra hatalmas lankás és egy fokkal meredekebb síterület nyílik, hülyeség lenne csak az alsó 400 métert járatni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.