Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

1000 eurós büntetés illegális síoktatásért

2018.10.21. Bata Attila

Szeptemberben hozott ítéletet a francia bíróság még a tavalyi szezonban történt eset ügyében. A francia rendőrök három lengyel állampolgárt tartóztattak le, akik a szükséges képesítések és engedélyek nélkül adtak órákat és megfelelő felszerelés nélkül vitték pályán kívüli síelésre vendégeiket.
A három lengyel egy külföldi utazásszervezőnek dolgozott, amikor a rendőrök egy ellenőrzés során lecsaptak rájuk Les Orres síterepén. Pont egy pályán kívüli síelésre készültek a vendégekkel, síoktatóként a lengyel utazásszervező egyenruhájában, de egyik kuncsaftjuk sem volt felszerelve lavinavédelmi eszközökkel.

Később kiderült, hogy a három lengyel animátorként érkezett a síterepre, és nem rendelkeztek síoktatói képesítéssel. A helyi ügyész elmondta, hogy számos utazásszervező alkalmaz feketén síoktatókat, akik pl. a hateurós óradíjaikkal jogosulatlan előnybe kerülnek a helyi síiskolákkal szemben.

A három lengyelből csak egy jelent meg a szeptemberi tárgyaláson, ügyvéd nélkül. Azt vallotta, hogy animátorként érkezett, de főnökei azt ígérték neki, hogy a síoktatása nem ütközik törvényekbe.

A három lengyelt, akár megjelent a tárgyaláson, akár nem, fejenként 1000 eurós, felfüggesztett pénzbüntetésre ítélték.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.