Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fricz Botond debütált a snowboard világkupán

2017.01.17. MSBSZ

Kreischbergen rendezték a hétvégén a soron következő snowboard világkupa-versenyt. Fricz Botond, a 16 éves kecskeméti snowboardos először állt rajthoz FIS Slopestyle Világkupában, ahol profi ridereket is megelőzve a futamában 19., összesítésben a 37. helyen végzett.
A FIS Snowboard Világkupa a legmagasabb szintű sorozat a felnőtt versenyzők számára, ahonnan ki lehet jutni az olimpiára. Botinak is ez a távlati célja, de csak 2022-ben. A korábbi Európa-kupa versenyek és junior világbajnokság után a világkupa óriási ugrást jelent Boti számára.

Tavaly még nem is volt tervben, hogy már idén világkupázik, de annyira jól teljesített, hogy Bekényi Ádám szövetségi kapitánnyal közösen úgy látták, nincs mire várni. Minél előbb sikerül a legmagasabb szinten versenytapasztalatot szereznie, annál gyorsabban tud fejlődni. Éppen ezért egyelőre semmilyen elvárás nincs a kecskeméti snowboardossal szemben.
A hétvégén (2017. január 13-15.) az ausztriai Kreischbergen rendezték a soron következő snowboard világkupa-versenyt. Ez a síterep adott otthont a két évvel ezelőtti világbajnokságnak is. A pálya profi, a körülmények kiválóak voltak. A verseny selejtezőit pénteken, a döntőt pedig szombaton tartották.

Boti egy visszafogott és egy bátrabb koreográfiával készült a selejtezőre. Az edzések után örömmel számolt be a haladásról: „Az edzés ma nagyon jól ment, többször is sikerült letennem a versenykörömet! A pálya nagyon jó, nagyon élvezem! A mezőny elég durva, nagyon ügyesek.”

Ezen a pályán csúszott Boti Kreischbergen
Boti mezőnyre vonatkozó jellemzése valóban helytálló volt, hatvanan indultak összesen, köztük számos, nemzetközi szinten is elismert snowboardos, világkupa-veteránok, világbajnoki és X Games-érmesek. Érezhető, hogy megkezdődött az olimpiai kvalifikációs időszak, melyre a szükséges pontszámot csak a FIS Világkupa versenyein lehet megszerezni.

Fricz Botond futamában a 19., összesítésben a 37. helyen zárta élete első FIS Világkupa versenyét! Olyan ridereket előzött meg, mint Chas Guldemond és Jonas Bösiger. Így értékelt: "Mint első világkupa, nagyon büszke vagyok a futambeli 19. helyezésre! Sajnos a második ugróra nem volt elég speed, így csak egy egyeneset ugrottam, de így is 38 pontot kaptam!
Fricz Botond 2015 szeptembere óta a schladmingi Ski-Handelsschule snowboard tagozatára jár, ahol korábban sikeres elődei, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor is tanultak. Ez lehetőséget kínál számára, hogy kellő időt tudjon fordítani a snowboardozásra. Idei céljai között a tapasztalatszerzés mellett a márciusi junior világbajnokság szerepel, ahol szeretne döntőbe jutni.
Slopestyle
A szabadstílusú snowboardosok legkifejezőbb szakága, melyben egy ugratókkal és korlátokkal, valamint egyéb mesterséges elemekkel tarkított lejtőn lecsúszva mutatnak be különféle trükköket: szaltókat, forgásokat és csúszásokat. A pálya kb. 1000 m hosszú, és általában 3 korlát komplexumból és 3 óriási ugratóból áll. A versenyzőket összbenyomás alapján hattagú zsűri pontozza, a választott trükkök technikai nehézsége, változatossága, a pálya kihasználása, valamint a versenyző kreativitása és stílusa alapján. Igazán találó magyar elnevezése nincs. 2014 óta olimpiai sportág.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Apartmenthaus Esther
A családias apartmanház Ramingstein 1.000 fős kis településén nyugodt környezetben 4 db különálló apartmannal várja vendégeit. Saját konyha, sítároló, infraszauna, WiFi, parkoló szintén megtalálható a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Rosenkranz Üdülőházak csillagcsillagcsillag
Igazi kis alpesi paradicsom 1.100 méter magasságban, 3,5 km-re Kreischbergtől. 2-10 fős, régi osztrák bútorzatú apartmanok önellátással, társalgóval, reggeli zsemleszervizzel és közös szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Kreischberg/Egger-Feiel
Hangulatos kis osztrák családi panzió szobákkal és egy új apartmannal Kreischbergtől 5 percre. Szolgáltatásai: reggeli, szauna, wifi, síbusz, játszószoba, társalgó.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.