Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Friss hó érkezett az Alpok síterepeire

2024.01.19. Bata Attila

Kisebb-nagyobb mennyiségű havat kaptak az Alpok síterepei az elmúlt napokban. Ezúttal a legtöbbet a Francia-Alpok északi pályáin mérték, 2500 méter felett 60-80 cm hullott. A friss hó mennyisége kelet felé haladva csökken, Ausztriában 20-30 cm hullott a magasabb régiókban.
Val Thorens, Franciaország tegnap este
Val Thorens, Franciaország tegnap este
Az elmúlt napokban Franciaország befehéredett. Párizsban és egyéb olyan helyeken is beköszöntött a tél, ahol a havazás ritka vendég. A havazáshoz rég nem tapasztalt mínuszokat is hozott a skandináv hidegfront. Természetesen a hegyekbe is visszatért a tél. A hegyi települések magasságában 20-40 cm friss hónak örülhettek a síelők, fenn a hegyekben ennél valamivel többnek.
Les Arcs, Franciaország
Les Arcs, Franciaország
Szlovéniában főleg a középső és déli részeken havazott és ma reggelre 10-20 cm hullott. A síterepek közül Vogel 5 cm, Krvavec 10 cm, Pohorje 8 cm friss havat mért ma reggel.

Ausztriában főleg a déli országrész kapott havat. A ma reggeli adatok szerint Loibl-hágó (1367 m) 26 cm, Villach 8 cm, Klagenfurt 5 cm havat jelentett. Az utóbbi kettő a települések adatai közül való, a hegyekbe 15-30 cm érkezett, inkább a karintiai hegyekbe. A híres kitzbüheli lesiklás mai versenyét egy órával el kellett halasztani a gyenge hóesés, de inkább a rossz látási viszonyok miatt.
Nassfeld, friss hó
A mostani számítások szerint Ausztriában hideg hétvége következik, aztán hét elején újabb havazás várható a mostaninál valamivel nagyobb hóadagokkal.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.