Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gerlitzen: az enyhe időjárás ellenére az összes pálya síelhető

2019.12.20. Bata Attila

Biztató november és december eleje után most kedvezőtlenebb arcát mutatja az időjárás Ausztriában is. Késik a tél, így a kisebb síterepek kénytelenek elhalasztani a szezonkezdetet, de Gerlitzen Alpe december 22-től (vasárnaptól) megnyitja az összes pályát.
Gerlitzen Alpe: vasárnaptól az összes sílift és pálya üzemel
Gerlitzen Alpe: vasárnaptól az összes sílift és pálya üzemel
Karintia keleti részén különösen érzik az enyhe idő hatását. Pedig Koralpe síterepén 1550 méter felett indulnak a pályák, de jelenleg csak a gyereklift és két húzólift üzemel. Hetekkel korábban már gyönyörűen előkészítették a pályákat, ám az enyhülés megérkezett és tönkretette az eddigi erőfeszítéseket. Itt is csak a lehűlésben bíznak, lehetőleg minél előbb.
Koralpe, webkamera 1620 méteren
Koralpe, webkamera 1620 méteren
Itt már kizárt, hogy karácsonykor a szokásos módon üzemeljen a síterep, a fontosabb liftek beindítására valószínűleg az év végéig várni kell.
Petzen: hétfőn még így nézett ki a gyakorlólift környéke
Petzen: hétfőn még így nézett ki a gyakorlólift környéke
Hasonló a helyzet Petzen pályáin, itt egy gyakorlólift üzemel a völgyben, azonban a hegyen most nem lehet síelni.
Petzen: ennyi hó maradt tegnapra
Petzen: ennyi hó maradt tegnapra
A szlovén-olasz-osztrák hármashatáron található Dreiländereck (Arnoldstein) a tervek szerint karácsonykor kezdi meg a szezont, négy nappal később a korábbi tervekhez képest. Itt korábban kihasználták a hideg éjszakákat és behavazták a völgybe vezető hosszú pályát. A meleg miatt nem nyitottak ki, hogy kíméljék a pályát és a karácsonyi nyitáskor optimális körülmények fogadják a síelőket.

Teljesen más a helyzet a nagyobb síterepeken. Gerlitzen síterepén december 3-ra már az összes pályát behóágyúzták és ezen a hétvégén már mindet meg is nyitják a nagyközönség előtt. Persze itt adottak a technikai feltételek, akár 200 darab hóágyúval tudták novemberben gyártani a havat.
Gerlitzen webkamera
Gerlitzen webkamera
Bár az utóbbi napok enyhe időjárása nem tett jót az ismertebb karintiai síterepeknek, de azért Nassfeld, Turracher Höhe, Goldeck, Heiligenblut vagy Katschberg továbbra is síelhető.

A hétvégére az Alpok déli részét jelentős havazás éri el, ahogy ilyenkor lenni szokott, ez valószínűleg átnyúlik a dél-osztrák területekre is. A magasabb régiókban, 1500 méter felett végre hullhat valamennyi hó a karintiai síterepeken is.
KOMMENTEK
Gombinator | 2019.12.23. 08:33
Tegnap egész nap esett a hó, most szuper idő van remek pályákkal.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Mistel Apartmanok
3 db, 80 m²-es apartman, önellátással Bodensdorfban, 7 km-re Gerlitzentől. Szolgáltatások: közösségi "hütte" kandallóval, konyhával, szaunával. Ingyenes wifi, parkoló, szánkóhasználat.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Lavendel
Családias hotel 25 barátságos, vintage stílusban berendezett szobával és apartmanokkal, félpanziós ellátással, Gerlitzen síterepétől 10 km-re, Arnoldstein síterepétől 35 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.