Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egyre több pályát nyitnak meg az osztrák gleccsereken

2016.10.10. Stánicz Balázs

Az immáron kilenc napja tartó októberi tél egyre téliesebbé varázsolja az osztrák hegyeket, különösen a gleccsereket. A hétvégén 20-25 cm friss havat kaptak Ausztria legmagasabb sípályái, osztrák gleccserkörkép következik.
A legutóbbi havazás 20-25 cm friss havat hozott egyes síterepeken, vasárnap – Tirolban helyenként már szombaton - kiderült és a szerencsések igazán irigylésre méltó körülmények közt húzhatták a szezon első íveit. Kaunertalon öt sílift (három gleccserlift egy kabinos és egy négyüléses) várja a síelőket, hétvége óta az Ochsenalmbahn középállomásig, azaz 2450 méterig lecsúszhatunk. A tiroli gleccserek közül itt esett a legkevesebb hó.

Stubaion három gleccser (Windachferner, Eisjochferner és Daunferner) hat sípályáján hódolhatunk téli hobbinknak. Október 22-én már tesztelhetjük az idei szezon újdonságát, az Eisgratbahn kabinost. Piztalon öt sífelvonó üzemel, immáron a Mittelbergig (2688 m) síelhetünk. Söldenben gőzerővel készülnek a VK futamra, prioritást most azok a pályák élveznek. A Tiefenbach gleccseren síelhetünk három sípályán, melyeket a Scharze Schneidbahn kabinos szolgál ki, illetve további kettő gleccserlift (Karleskogl, Seiterjoch). Hintertuxon több mint 20 cm friss hó esett a hétvégén, itt találjuk a legtöbb nyitva tartó pályát. Mölltalon a gleccseren a hatüléses és a duplaszékes üzemel és a mellettük elterülő három sípálya, vagyis az eddig is megszokott pályakínálattal vár mindenkit a karintiai gleccser. Kaprunban Hintertuxhoz hasonlóan 20 cm friss hó hullott az elmúlt napokban. A salzburgi gleccseren kilenc felvonó és hat sípálya várja a téli sportolókat. A Gletscherjet 3+4 középállomásáig síelhetünk le, az Alpincenter pálya a hétvégére várható. Dachsteinen továbbra sem üzemelnek a síliftek, a gleccser a sífutóké.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Sporthotel Cristall csillagcsillagcsillagcsillag
A magyar alkalmazottakkal üzemelő szálloda a Stubai-völgyben, Fulpmesben található, 1,5 km-re Schlick 2000-től, a gleccser pályáitól pedig 23 km-re. Kétágyas szobák, családi apartman és hatalmas lakosztály várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.