Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás az osztrák gleccsereken

2016.09.18. Stánicz Balázs

A pénteken érkezett hidegfront havazást hozott a gleccserekre, átlagosan 10-20 cm friss hó hullott. A továbbiakban is marad az időjárás télies jellege a magashegységekben, ismétlődő havazásokkal.
Tux vasárnap reggel
Tux vasárnap reggel
Pénteken markáns hidegfront érte el Ausztriát, az alacsonyabb területeken jelentős esőzéseket okozva, Salzburg városában egy nap leforgása alatt közel 100 mm csapadék esett. Az osztrák gleccsereken is lehűlt az idő, átlagosan 10-20 cm friss hó esett. Kelet felé haladva folyamatosan nő a friss hó mennyisége, a lavinaszolgálatok mérései alapján a Magas-Tauern hegységben esett a legtöbb hó. A nyugat-kelet különbség az elkövetkezendő napokban is megmarad, míg Tirol nyugati gleccserein 10 cm friss hóra, addig Hintertuxon és a salzburgi Kaprunban akár 20 cm feletti hó is hullhat. A hétfőtől érkező hidegfrontnak köszönhetően eleinte 2000-2200 métertől, később akár 1800 métertől is havazhat. Még jobb hír, miszerint a hőmérséklet kellően hidegnek bizonyul a szezon első hóágyúzásához a magasabb sípályákon.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.