Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas havazás az olasz hegyekben, és jön a folytatás!

2020.03.04. Bata Attila

Bőven jut hó március kezdete óta az olasz hegyekbe. Az egész Alpok fehérlik 1000 méter felett, de a havazásból jutott az Appenninek térségébe is. Csütörtöktől jön a következő adag havazás!
Kép: Itabla Rifugio, Alta Badia (2040 m)
Kép: Itabla Rifugio, Alta Badia (2040 m)
A mediterrán ciklon hatalmas havazást zúdít ezen a héten az Alpok déli oldalára, és ebből jelentősen profitálnak a dél-francia, az olasz, a szlovén és a dél-ausztriai síterepek.
Le Melette síterep, 1 méter friss hó
Le Melette síterep, 1 méter friss hó
Egyes olasz portálok már kb. 1 méternyi friss hóról számoltak be tegnap délután, de a megbízhatóbbnak tekintett meteorológiai állomások is 30-70 cm friss havat mutatnak régiótól és tengerszint feletti magasságtól függően. Most sincs szabály, hiszen akad olyan település. ahol kb. 1300 méteren már 60 cm hullott, de néhány 2000 méter feletti állomásnak "csak" kb. 30 cm jutott.

A havazás a nyugat-olasz hegyektől a Dolomitokon át egészen végigvonult a Tarvisio feletti hegyekbe. A havazás miatt a Dolomitokban tegnap le kellett zárni a Sella Ronda körutat, Cortinán és Alta Badián már a településen is 50-70 cm friss havat mértek. A szlovén-karintiai-olasz hármashatárnál található Friuli régióban számos hegyi mérőállomáson 50-60 cm friss havat mértek.
Cortina d
Cortina d'Ampezzo - 70 cm
A havazásnak pedig nincs vége. Csütörtökön indul a következő kör. Először ismét a nyugati régiókban kezd hullni a pelyhes, majd péntektől már a Dolomitok is több havat kaphat. A mennyiséget nehéz megtippelni, de nyugaton kb. fél méter, keleten ennél kevesebb hullhat. De majd meglátjuk, mennyire jön be a tipp...
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.