Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb havas hétvége előtt a hazai síterepek

2010.02.05.

Újabb havas hétvége előtt a hazai síterepek Az alábbiakban a hétvégén üzemelő fontosabb hazai síterepekről próbálunk aktuális információkat adni, de ahogy ez ilyenkor lenni szokott, naprakész információkért, indulás előtt, kötelező rákattintani a kiválasztott síterep honlapjára, hiszen az utolsó pillanatban is történhetnek fontos változások.
A hétvégén számos síterepen rendeznek valamilyen verseny, amely tovább fokozza majd a várható zsúfoltságot. Az előző hétvéghez képest újdonság, hogy Kékestetőn a déli pálya már teljes hosszában (2km) síelhető, illetve Mátraszentistvánban megnyitották az 1-es és saját felelősségre a 2-es pályát.

A hétvégén továbbra is hideg lesz, van hó bőven a pályákon, valószínűleg ismét sokan látogatnak ki. Készüljünk a tömegre, a megnövekedett várakozási időkre a pénztáraknál, a lifteknél és a büfékben. Induljunk minél korábban, mert a parkolás sem lesz mindenhol egyszerű. A pályák állapota a nagy tömeg hatására romlani fog a nap vége felé, óvatosabban csússzunk a délutánra buckássá és jegessé váló lejtőkön!

Nordica Síaréna Eplény

Teljes üzemmel működik a síterep már egy hete, továbbra is az összes pálya és lift üzemel. Péntek délután versenyt rendeznek az 1-es pályán, szombaton pedig Farsangi Bálra várják a jelmezes síelőket.

Sípark - Mátraszentistván

Itt is az összes pálya és az összes lift üzemel. Régóta vártuk, már síelhető az 1-es pálya, a korábbi tervekkel ellentétben a versenyt is átrakják az 1-es pályáról az 5-ös szélére. A 2-es pálya is használható, ezt a pályát nem tartják karban, csak természetes hó van rajta, mindenki saját felelősségére amortizálja le magát és felszerelését.
Mátraszentistván január 27-én (Fotó: eperke)
Mátraszentistván január 27-én (Fotó: eperke)

Kékestető

A hétvége másik újdonsága, hogy a tervek szerint teljes hosszában síelhető a déli pálya. Hazánk leghosszabb kezelt sípályának aljából különbuszokkal lehet visszajutni a csúcsra.

Nagyvillám - Visegrád

Az összes hóágyúzott pálya üzemel, délelőtt és délután valószínűleg a családos síelésé, este pedig kezdődik a buli, vagyis a Rádió 6 Hütte Party.

Nagy Hideg-hegy

A péntek esti állapotok szerint 60-65 centiméter természetes hó fedi a hegyoldalt. Szombaton 8:30-kor indulnak a buszok Királyrétről. A síterep 9-kor nyit, egyelőre az biztos, hogy a 2-es és 3-as jelű pálya fog üzemelni.

Szilvásvárad

A szilvásváradi pályán pénteken délután, szombat és vasárnap már reggel kilenctől lehet síelni. Érdekesség, hogy pénteken és szombaton esti síelés is lesz – a nappali bérletek érvényesek.

Bánkút

Itt 43 cm természetes hó várja a síelőket. Valószínűleg nem fog kongani a síterep, hiszen szombaton tömegversenyt rendeznek a 4-es pályán.

Dobogókő

Jelenleg 35-45 cm a hóréteg vastagsága. A síterep 9-16 óra között üzemel.

Sátoraljaújhely - Zemplén Kalandpark

A műanyag borítású téli-nyári pálya és a mellette lévő tányéros lift teljes hosszában üzemel. A műanyag pályát jelenleg hó fedi. Szombaton este 9 óráig lehet síelni kivilágított pályán!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.