Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégén már öt magyar pályán lehet síelni

2020.01.10. Bata Attila

A havazás továbbra sem kényezteti el a magyar sípályákat, de ahol működhetnek a hóágyúk, ott már egyre hosszabb pályákon lehet síelni.
Mátraszentistván webkamera ma délelőtt (Időkép)
Mátraszentistván webkamera ma délelőtt (Időkép)
A kínálatot tekintve az eddigi szezon legjobb hétvégéje következik a hazai síterepeken. A héten az időjárás alkalmas volt a hóágyúk tartós üzemelésére, így a hétvégén már új síterep (Kékestető) is megnyitja a kapuit.

A folyamatos hóágyúzás azt is jelentette, hogy az összes üzemelő síterepünk ezen a héten bővíteni tudta kínálatát az előző héthez képest. A megnyitott pályák száma közel megduplázódott.

A jó hír, hogy a következő hétvégén is folytatódik a hideg időjárás, így bízhatunk a hóágyúkban és abban, hogy újabb pályák nyílnak meg majd folyamatosan.

Eplény

Itt a héten nyílt meg az A7-es pálya felső szakasza és a Q3-as összekötő pálya. Mától várhatóan az A7-es pálya alsó szakaszát is megnyitják, ezzel egyidőben a kétüléses liftet is beindítják. Természetesen, ahogy az első nap óta, az A1-es pálya és a négyüléses felvonó is használható.
Esti síelés Eplényben
Esti síelés Eplényben

Mátraszentistván

Itt a héten a 3-as pályával bővült a síelési lehetőség és már csak az 1-es pálya hiányzik a kínálatból. A 2-es pályát nem hóágyúzzák, annak nyitásához egy nagy havazás kellene. Pénteken és szombaton esti síelésen az összes világított pálya használható 20 óráig.

Visegrád

Itt mától a 2/A jelű pálya nyílt meg. Ezen felül az 1/A és az ingyenes bébi pálya üzemel. Ma este 10-ig lehet síelni a Budapesthez legközelebbi üzemelő síterepen.
Visegrád
Visegrád

Sátoraljaújhely

Itt a héten lezárták a szerpentinen található sorompót, így csak az alsó állomáson található parkoló használható. A síelők az ülőlifttel juthatnak fel a pályához, amelynek a használata (a síelők számára) ingyenes. Hírek szerint dolgoznak a hosszabb, II-es pálya behavazásán is, amely, ha korlátozottan is, de a hétvégén megnyílhat.
Sátoraljaújhely
Sátoraljaújhely

Kékestető

Itt folyamatosan hóágyúztak a déli pálya tetején, azonban holnaptól még csak az oktatópálya használható. Ezzel egyidőben természetesen nyit a síiskola is.
Oktatás Kékestetőn
Oktatás Kékestetőn
KOMMENTEK
syorg58 | 2020.01.10. 14:00
Én úgy láttam a webkamerán, hogy Kékestetőn napok óta NEM hóágyúznak.
Bata Attila | 2020.01.10. 14:28
Szia, félig-meddig jogos a felvetés. Visszanéztem a webkamerákat. Január 5-én kezdték, azóta naponta hóágyúztak 4 napon át január 8-ig. Tegnap és ma nem hóágyúztak a webkamerán.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.