Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégi körkép a hazai sípályákról

2011.01.28. sielok.hu

Hétvégi körkép a hazai sípályákról A hazai síterepek gazdái örülhettek a hét eleji havazásnak, hiszen sok helyen jelentősen vastagodott a pályákat borító hóréteg. A Mátra és a Bükk lejtőit fehér lepel takarja, szombaton kinyit a bánkúti centrum is. Hétvégén várják a síelőket Tokaj és Sátoraljaújhelyen sípályáin is. Visegrádon ma is lesz esti sízés.
Eplényben szerdán esett utoljára hó, 40-60 centis porhó borítja a pályákat, így ideális körülmények várják a síelőket a Nordica Arénában. A négyüléses felvonó egész héten üzemelt, nyitva a síiskola és az 1-es és 2-es pálya teljes hosszában. Ezen a hétvégén lesz itt az év legnagyobb téli rendezvénye a SNOW DAY.
Eplény ma délelőtt
Eplény ma délelőtt
Visegrád-Nagyvillám is kapott a szerdai hóesésből, reggel 9-től este 10-ig lehet síelni, hétköznapi kedvezményes árakkal! Dobogókőn a kis hóesésekből pár centiméteres hó összejött, de ez még kevés a síeléshez. A Normafánál reggel mínusz 7 fokot mértek, gyönyörű zúzmarás az erdő, s néhány centis friss havon lehet sétálással jó levegőt szívni.
Mátraszentistván ma délelőtt
Mátraszentistván ma délelőtt
A Mátra pályái közül a Mátraszentistván Síparkban a kiadós keddi havazás eredményeként negyven centivel vastagodott a fehér lepel, s 40-80 centis hóréteg takarja a lejtőket. Négy lift üzemel, közel 2 km-en lehet már síelni, s immár nyitva a 4-es hosszú pálya is. Mátraszentlászlón azonban még „hiányzik” tíz centinyi hóréteg, ezért egyelőre zárva vannak, s nem szabad a pályára menni.

Kékestetőn is arasznyi friss hó esett, így 30-50 centis hóréteg fedi a pályákat, teljes hosszúságban lehet síelni, három felvonó üzemel. A folyamatos hóágyúzásnak, a friss hónak és a hidegnek köszönhetően kiváló a pályák minősége. A kiváló minőséghez párosul még a hétvégére ígért szikrázó napsütés, azaz igazi sí-élmény vár mindenkire Kékestetőn. Az üzemelő liftek kapacitásának köszönhetően minimális a sorban állás. Pénteken és szombaton esti sízési lehetőség is lesz.
Kékestető ma délelőtt
Kékestető ma délelőtt
A Bükkben a bánkúti síközpontban a szerdai égi áldás jóvoltából a hóréteg elérte a 15 centit, így – noha pénteken még nem lehet síelni – szombaton reggel beindul a C és a G felvonó, és nyit a 2, 4, 5, 6, 7 pálya. Szilvásváradon 15-25 centis friss hó takarja a lejtőt. Pénteken és szombaton igény esetén esti sízésre is van lehetőség, egyébként a hétvégén 9-től 16.30-ig tart nyitva a pálya.

A tokaji Kopasz-hegyen szerdán újabb 5 cm friss hó hullott, így a pálya kiválóan sízhető. Nyitva, a szokott időben, szombaton és vasárnap 10-16 óráig! Az autósok vigyázzanak: az út néhol jeges! Sátoraljaújhelyen péntek reggel borult idő, -4 fok és a szerdán esett friss hó eredményeként 12-17 centis hóréteg várja a síelőket.
KOMMENTEK

Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.