Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóágyúkat telepítettek a Normafán, kész a sífutópálya

2022.08.15. sielok.hu

Hűsítő hírekkel jelentkezünk a forró nyárban. Utolsó szakaszához érkezett a sífutó- és szánkópálya fejlesztése a Normafánál: most telepítik a hóágyúkat és megérkeztek a területet bevilágító lámpák is.
Megérkeztek és kikerültek az új hóágyúk a Normafánál | Fotó: Normafa Park
Tavaly őszre már elkészült a föld alatti víz- és villanyvezeték, elkészültek a technikai helyiségek, és ha a hóágyúk kiépítése nem csúszott volna, akkor már 2021/22 telén műhavas, esténként pedig kivilágított pályán lehetett volna sífutni az Anna-réten, ahogy azt tavaly októberi bejárásunkkor az üzemeltető ígérte.
Ebben a megszépült villában kapott helyet a Normafa Látogatóközpont  (cím: Eötvös út 50)
Ebben a megszépült villában kapott helyet a Normafa Látogatóközpont (cím: Eötvös út 50)
Egy telet csúszott, de végre megvalósult a fejlesztés, a fix hóágyúk már a terepen vannak, a mobil hópótló gépeket pedig majd a téli szezonban helyezik el a pályákon. Ez a terület eddig is a sífutók kedvenc helye volt, ideális hely a teljesen kezdőknek is. Jó hír, hogy a kiépített technikai hó szolgáltatásnak köszönhetően sokkal hosszabb, hideg tél esetén akár 90-100 napos sífutó-szezonra számíthatunk a Normafánál.
Grafika: sielok.hu
Grafika: sielok.hu
A fejlesztést alapos és felelős szakmai munka előzte meg. Nyolc éven át tartott a több vegetációs cikluson átívelő, többször aktualizált Natura 2000 hatásvizsgálat, amelyhez 2015-től előzetes környezeti hatásvizsgálat is társult. - számolt be a munkálatok megkezdésekor a Hegyvidéki Önkormányzati lapja.

A fejlesztés egyelőre a szánkósokat és a sífutókat örvendezteti meg. Az évekkel ezelőtt beharangozott alpesi lesiklópálya és sífelvonó kialakítására jelenleg nincs pénze az önkormányzatnak, így ennek megvalósítása nincs napirenden.
KOMMENTEK
Konrád Leo | 2022.08.16. 00:39
Juhé, akkor lehet majd szánkózni!
Azért ugye síelni sem lesz tilos....?!
Konrád Leo | 2022.08.16. 00:40
Igen, látom már a sípálya az külön helyszín.
nagyzoli | 2022.08.16. 22:29
Reméljük, hideg is lesz néha... :)
charlesmurcso | 2022.08.17. 13:07
Gondolom fatüzelésű lesz meg kézikerekes szivattyús - mert a villany ára az egekben...
M61021 | 2022.08.26. 09:30
Ez jó hír végre. Nagyon várjuk a Kis-normára is a hóágyúkat. Lehet, hogy nincs pénzük, de az egy megtérülő beruházás lenne, visszahozná az árát a bevételekből, szerintem néhány éven belül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.