Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hókáosz után: a héten indulhat újra a vasútforgalom

2019.02.11. Bata Attila

Közel egy hónappal ezelőtt mi is csak ámultunk, hogy milyen sok hó esett Ausztriában. A hókáosznak már vége, újra járnak a liftek, visszatértek a síelők a pályára, nincs már több lemondott szállás és lassan a betemetett vasútvonalat is sikerül rendbe tenni.
Így nézett ki a vasútvonal (Kép: NÖVOG)
Így nézett ki a vasútvonal (Kép: NÖVOG)
A Mariazell környéki vasúti sínek megtisztítására egy hónapot kellett várni, és ha minden igaz, akkor ezen a héten már újraindulhat a forgalom.

Laubenbachmühle és Mariazell között január 5-én szűnt meg a vasúti forgalom. Nemcsak a többméteres hóréteg jelentett gondot a karbantartóknak, hanem a sínre dőlt fák. Közel 30 fát kellett a sínekről eltüntetni, és ezzel együtt számos helyen pótolni a leszakadt elektromos vezetéket.

Január végén...
A vasúttársaság szerint a kemény, jeges alapú, 4-5 méter vastag hó és helyenként a sínekre zúdult szikladarabok is nehezítették a dolgukat.

Ezen az állomáson hiába várták a vonatot (Kép: NÖVOG)
Ezen az állomáson hiába várták a vonatot (Kép: NÖVOG)
Amint az időjárás megengedte az ötvenfős csapat megkezdte a 36 kilométer hosszú vasútvonal helyreállítását, de a fent említett körülmények miatt többször is volt olyan nap, amikor csak 500 métert tudtak haladni.

Frissítés

A vasúttársaság tájékoztatója szerint február 14-től indulhat újra a forgalom.
KOMMENTEK

Szállástippek
Waldhäuschen apartman
2023-ban felújított romantikus 60 nm-es házikó az Erlaufsee közelében, az erdő szélén, a Bartelbauer Gasthof üzemeltetésében. A Gasthof és a Mariazell-St. Sebastian-i sípálya 1,9 km-re található a házikótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
R&R Residenzen Hotel
Igényes, modern 4 csillagos szálloda wellness részleggel Mitterbach am Erlaufsee központjában, gyalogosan mindössze 450 méterre Gemeindealpe síterepétől! Mariazell: 3,5 km, Annaberg: 17 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bartelbauer panzió csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű panzió a St. Sebastiani gyakorlólift és négyüléses lift közvetlen szomszédságában, félpanziós ellátással, játszószobával. Igény esetén 2-5 fős apartmanok is foglalhatóak a melléképületben, 70 m-re a panziótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.