Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Igazi téli nagyüzem a magyar síterepeken

2021.02.12. Bata Attila

Csütörtöktől egy elég hosszú, legalább tíznapos, de akár kéthetes hideg periódus érte el Magyarországot, amely a következő időszakban ideális feltételeket nyújthat a hazai pályák üzemeléséhez.
Intersport Síaréna Eplény ma reggel
Intersport Síaréna Eplény ma reggel
Az utóbbi napokban a magasabb hegyeinkben 20-30 cm friss hó hullott és hozzá társul a napokban megérkezett hideg, amelynek következtében még napközben sem megy nulla fok fölé a hőmérséklet.

Az előttünk álló időjárás ismeretében bátran lehet tervezni hazai síelést, másrészt külföldre kijutni és visszajönni egy síelésért most amúgy is eléggé korlátozott. Érdemes a kevesebb zsúfoltsággal járó hétköznapokban is gondolkodni, ha valakinek erre lehetősége nyílik.

Mától az összes hóágyúzható hazai síterep (Eplény, Mátraszentistván, Kékestető, Sátoraljaújhely és Visegrád) üzemel. A Bükkben elég hó hullott, így Bánkúton is járnak a liftek. A Börzsöny magas részein is igazi téli hangulat honol, Nagy Hideg-hegy turistaházának büféje elvitelre (terasz) üzemel, ide a túrázókat várják.

Íme, a hazai síterepek legutóbbi bejelentései:
KOMMENTEK
D.Vali | 2021.02.12. 19:34
" Érdemes a kevesebb zsúfoltsággal járó hétköznapokban is gondolkodni "

Megnevettettél bátyja.
Tobzoska | 2021.02.12. 19:50
Hétköznap voltam Mátraszentistvánon. A főút melletti boltos néni Pásztón mondta, hogy autóforgalomban nincs különbség hétköznap és hétvége között. Bő 15-20 perceket kellett várni a felvonónál, igaz a tömeg ott volt, ezért a pályán csak a síelők egy elviselhető része volt egyszerre, tehát föleg a felső részen meg is lehetett időnként küldeni. Egy napra tetszik mind ez, mind Eplény, de legközelebb majd "békeidőben" jövök.
promike | 2021.02.13. 16:28
A ..... .....ok nyitva vannak, mert fideszközeliek! Bezzeg a kávézók terasza nem nyithat ki, itt meg egymást tapossák az emberek! Eplény tipikus fideszes hely, a halál vámszedői, sok embert láttunk maszk nélkül! A jobboldali elit meg ott mulat a pályákon, mert tisztességes magyarnak nem telik a belépőre, meg az odaútra!
bertazs | 2021.02.13. 18:24
Szerintem mindannyiunk nevében írhatom, hogy nagyon sajnáljuk a kávézókat, éttermeket és nem biztos, hogy igazságos a zárlat, de ez a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás nem hiszem, hogy bárkin segít. Azért a síelés, sportolás a szabad levegőn nem hiszem, hogy halálos veszélyt jelent.
HofEE | 2021.02.13. 20:53
promike: úgy látom nagyon messzire gurult az a bizonyos gyógyszer...
HofEE | 2021.02.13. 20:54
Ja, most látom, ma regisztráltál csak azért,hogy ezt ideböföghesd. Gratulálok.
százas | 2021.02.13. 21:02
promike, rossz helyre regisztráltál. Mi itt a síelés szeretete miatt olvassuk az oldal bejegyzéseit, ehhez semmi köze zagyvaságaidnak.
Tobzoska | 2021.02.13. 21:30
gyerekek, ne politizáljatok, mert letiltják az egész bagázst. Én is fölvettem a kesztyűt, s elkezdtem orbánozni egy Székelyvarsági síliftes cikk kapcsán, és végül kib.szták az egész kompániát. Úgyhogy politikázni csak a megfelelő fórumon. Ott viszont mindent bele.
bumbus | 2021.02.14. 03:13
gyerekek miert nem sieltek inkabb
barboczgabor | 2021.02.14. 15:59
Kedves Síelők! Akinek van ismerettsége, lehetősége, a magyar síterületek támogatásához, fejlesztéséhez legyen már állami dotáció. Nem annyi, mint a focihoz, de tized-század rész.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.