Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ischgl: tilos sícipőben járni este a központban

2016.11.18. Bata Attila

A síelés utáni bulizások és jó hangulat talán legismertebb színhelye az Alpokban az ausztriai Ischgl. A település vezetői valamiért úgy gondolták, hogy érdemes rendkívüli intézkedéseket bevezetni a következő szezonra. Este tilos bakancsban vagy síléccel/snowboarddal közlekedni a kisvárosban.
Érdekes rendeletet próbálni ráerőszakolni a síelőkre a tiroli síterep. Az új szabály szerint, november 20. és május 5. között (tehát lényegében a síszezonban), tilos este nyolc és reggel hat óra között síbakancsban közlekedni a városközpontban, valamint sílécet vagy hódeszkát cipelni.

Az indoklás szerint a síbakancs kemény talpa túl hangosan kopog a belvárosi utcák és terek burkolatán, ezért akadályozzák a többi vendéget az esti pihenésben. A múltban számos alkalommal előfordult, hogy valaki sílécet cipelt a vállán, amellyel nemcsak magára jelentett veszélyt, hanem másokra is.



Természetesen, ha valaki nem tartja be ezeket a szabályokat, akkor büntetésre számíthat, amely akár a 2000 eurós (kb. 620 ezer forint) összeget is elérheti.

A városháza közleménye arra is kitér, ha valakinek megalapozott indoka van, hogy a fenti időben "a megnevezett tiltott tevékenységeket végezze", annak az illetékes hivatalhoz kell fordulni és ott elbírálják a kérelmét, és akár külön engedélyt is kaphat.

Ischgl mindig is híres volt a napi síelés utáni vibráló életéről. Sokan az itteni hangulat, buli és szórakozás miatt járnak ide síelni. Természetesen ilyenkor az alkoholfogyasztás is fontos tényező és a nagy számok törvénye alapján is könnyen történhettek olyan esetek a múltban, amelyeket az önkormányzat az idén ezzel a rendelettel szeretne elkerülni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Hotel Montanara csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított 4 csillagos hotel igényes, alpesi stílusú szobákkal és apartmanokkal, reggelivel, vagy önellátással a híres Ischgl üdülőtelepülés szélén, 5-600 méterre a kabinos lifttől és 20 méterre a legközelebbi sípályától. Új wellness részleg szaunákkal, gőzfürdőkkel, pihenőszobákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.