Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jasná: az ellenőrök elégedettek a világkupa előkészületeivel

2023.07.23. Bata Attila

Az előttünk álló szezon világkupa futamai közé visszakerült a szlovákiai Jasná-Chopok. Szokás szerint a nemzetközi szövetség (FIS) ellenőrei nyáron a versenyhelyszínekre utaznak és minden részletet megbeszélnek a rendezőkkel. Június végén Jasnán jártak.
Jasná, 2024. január 20-21.
Jasná, 2024. január 20-21.
Az idei versenynaptár már végleges, a helyszínekről és a változásokról szezon előtt részletesebben írunk. Most röviden csak annyit, hogy az idei szezonban nem rendeznek sem olimpiát, sem világbajnokságot, így két hétvége „felszabadult” a világkupa versenyeknek. Ezen felül olyan korábbi helyszínek is kiestek pl. Zágráb vagy Maribor, ahol az elmúlt évek gyenge hóviszonyai vagy mostani építkezés miatt nem rendeznek verseny. A számos pályázó közül a szlovákok sikerrel jártak, így 2024. január 20-án és 21-én ismét vk-futamokat rendezhetnek az Alacsony-Tátrában.

A síterep üzemeltetői már áprilisban bejelentették a verseny időpontját, amikor a szövetség még nem is véglegesítette a következő szezon versenynaptárát.

Januárban 2016 és 2021 után immáron harmadszor rendeznek világkupa futamokat az Alacsony-Tátrában. A három évvel korábbi versenyhez képest a legkomolyabb változást az jelenti, hogy ezúttal már nézők előtt, hiszen már nincs covid miatti korlátozás. Ez azt is jelenti, hogy a rendezőknek meg kell szervezni a két nap alatt várhatóan megérkező 30 ezer látogató parkolását, kijutását a pályához és biztonságos szórakozását.
Videó a pályabejárásról
A szokásos ellenőrzés egyik legfontosabb pontja a pályabejárás, ahol az ellenőrök máshol látott tapasztalataik alapján javaslatokat tesznek módosításokra, és ebben az esetben a szervezők sok kompromisszumba belementek. A célban két fontosabb változást láthatnak majd a verseny rajongói. Egy tribünt építenek, valamint átalakul a célegyenes.

A közeli szállodaépítkezésnél kitermelt kb. 1500 teherautónyi földet ideszállítják és feltöltik a szűk és meredek célegyenest, amely így jövőre már laposabb és szélesebb formájában várja a versenyzőket és a hobbisíelőket.

A televíziós közvetítésben is változásokat várhatunk, már most kijelölték a kamerák helyét, ezen felül mozgókamerákkal és drónokkal is segítik a közvetítést.

A Budapesthez legközelebbre található jövő évi világkupa verseny előkészületeiről időnként beszámolunk. A versenysport rajongóinak érdemes megjegyezni a dátumokat és megszervezni az utazást. Aki azon a hétvégén, vagy közvetlenül előtte menne síelni, az a szokásosnál nagyobb tömeggel és két lezárt (verseny+gyakorló) pályával számolhat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Záhradky apartmanok
Egyszerűen berendezett apartmanok a Chopok északi oldalán, a Záhradky állomásnál találhatóak, karnyújtásnyira az innen induló 2db hatüléses lifttől: A házban 3db 2-9 fős "retró" apartman található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Liptov csillagcsillag
Hotel Liptov, retro Hotel Chopok északi oldalán, a A3-Grand kabinos közelében 2-4-6 fős szobákkal. A legközelebbi sípálya (10a) 350 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bor apartmanok
Modern apartmanház Jasná / Otupné oldalán, 200 méterre a legközelebbi (kezdő) sípályától. Jól felszerelt, 2-5 fős, 1-2 hálószobás apartmanok közös, vagy privát szaunával, wifivel, TV-vel. Reggeli házhoz szállítás igénylehető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.