Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kaszó Klára: felemás idényt zártak a magyar sízők

2017.04.25. MTI

Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke szerint bár a magyar sízők előreléptek a korábbi évekhez képest, Miklós Edit sérülése miatt mégis felemás idényt zártak. Akár 11-12 magyar síző is utazhat Pjongcsangba, de a pénzhiány miatt előfordulhat, hogy "kvóta-maximalizálás" helyett Miklós Editet támogatják.
"Hiába láttunk tehetséges fiatalokat a világbajnokságon, mégis hiányérzet maradt bennünk" - értékelt a sportvezető a keddi szezonzáró sajtótájékoztatón arra utalva, hogy a lesiklásban olimpiai hetedik helyezett síző januárban a világkupafutam hivatalos edzésén elesett és súlyos térdsérülést szenvedett, ami miatt ki kellett hagynia a szezon hátralévő részét, így a St. Moritz-i vb-t is.

Kaszó Klára kifejtette, amíg a szocsi játékok előtt csak két női alpesi síző végzett A kvalifikációs pozícióban, addig jelenleg öt férfi és két női versenyző áll ilyen helyen a nemzetközi szövetség (FIS) ranglistáján, ami négy-öt olimpiai kvótát eredményezhet Pjongcsangra.

A többi szakágat érintve elmondta, hogy sífutásban egy-egy férfi és női induló részvétele szintén biztosra vehető a jövő évi olimpián, az egyetlen visszalépés sílövészetben tapasztalható, ahol Szőcs Emőke mellett valószínűleg nem lesz férfi induló a jövő évi olimpián. Beszámolója szerint síugrásban Vörös Virág térdsérüléséből felépülve szállhat harcba a kvótáért a következő idényben, továbbá a szabadstílusú sízőknél is van egy-egy versenyző, akinek reális esélye van az indulási jog megszerezésére.

"Akár 11-12 magyar síző is lehet Pjongcsangba" - jelentette ki Kaszó Klára, aki ugyanakkor hozzátette, a szövetség erőforrásai korlátozottak és ha választaniuk kell, akkor a "kvótamaximalizálás" helyett az éremesélyes Miklós Editet támogatják. Elárulta, a FIS pénzelosztási mechanizmusa megváltozott, ami hátrányosan érinti a magyar szövetséget, s többek között a pénzszűke miatt ezúttal az ifjúsági vb-n egyik szakágban sem képviseltette magát Magyarország.

Miklós Edit a rehabilitációjáról elmondta, hogy balesete után hat héttel már mankó nélkül járt, továbbá jelenleg a gyógytorna mellett már erősítő edzéseket végez. Szerdán utazik újabb kontrollra osztrák orvosához, s reményei szerint kiderül, mikor állhat újra sílécre, ő abban bízik, hogy augusztus végén ez már megtörténhet.

"Az vigasztal, hogy az olimpián ott lehetek és százszázalékos állapotban. Inkább a vb maradjon ki, mint egy olimpia" - mondta a csíkszeredai születésű síző, aki kifejtette, sok versenyző tudott sikeresen visszatérni, úgy vélte, ez elsősorban a sportoló mentális erején múlik.

Az MTK sportolójának svájci edzője, Stefan Abplanalp kifejtette, a sérülésig minden a tervek szerint alakult, Miklós Edit dobogós helyen is zárt az egyik világkupán. Kijelentette, a siker tervezhető.

"Lenyűgöző, hogy Edit milyen gyorsan gyógyul. A terv előtt járunk" - mondta Abplanalp, aki saját bevallása szerint jól érzi magát Magyarországon, mert komoly kihívások előtt állnak az olimpia révén.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.