Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kékestetőn és Budapesten is megdőltek a hidegrekordok

2015.10.14. 2015.10.15. MTI | frissítve: 2015.10.15.

Kékestetőn és a János-hegyen (Budapest) kedden is megdőltek a napi hidegrekordok - közölte szerdán a Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az utóbbi napokban ez már többször előfordult.
A közlés szerint mostanáig 1973-ban volt a leghidegebb október 13-án, akkor a Kékestetőn 2,7 Celsius-fokig melegedett a levegő. Kedden ugyanitt viszont a maximum hőmérséklet mindössze 2,4 fok volt.

Az október 13-i fővárosi hidegrekord mostanáig 6 fok volt, amelyet 1952-ben és 1973-ban rögzítettek, most viszont - ismét a János-hegyen - csak 5,5 fokot mértek.

Kékestető webkamera kép szerda reggel (kekesteto.hu / idokep.hu)
Kékestető webkamera kép szerda reggel (kekesteto.hu / idokep.hu)
Az elmúlt napokban egyre hűvösebbre fordult az időjárás és már korábban is dőltek meg rekordok. Vasárnap délután a Mátrában lehullottak az első hópelyhek. Hétfőn pedig - a meteorológiai szolgálat mérései alapján - mind az országos, mind a fővárosi napi legalacsonyabb csúcshőmérsékleti rekord megdőlt. Kékestetőn csak 1,9 fokig melegedett a levegő. Budapesten is hidegebb volt a szokásosnál: a János-hegyen csak 4,7 fokig emelkedett a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat azt írta: mostanáig mind országosan, mind a fővárosban 1914-ben volt a leghidegebb október 12-e. Akkor Dobogókőn 3,1 fok volt a maximum hőmérséklet. A budapesti rekord pedig 5,3 fok volt.

Az előrejelzés szerint csütörtökön már kevésbé hűvös, és esősebb lesz az idő. A Tiszántúlon és Borsodban elszórtan, másutt sokfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon és a középső országrészben zivatar is lehet. Elsősorban a Dunántúlon több helyen nagy mennyiségű eső valószínű. Helyenként megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-13, a legmagasabb általában 14-19 fok között valószínű, de a Tiszántúlon 20-21 fok is lehet.
KOMMENTEK

Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás