Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel: két új hatüléses 23 millió euróért

2023.12.20. Stánicz Balázs

Az idén 23 millió eurós fejlesztést valósítottak meg Kitzbühelben, a síterep egyből két hatülésessel is megörvendezteti az ide érkező téli sportolókat, a kényelmes és modern lifteket már kipróbálhatjuk.
Az átadás napja: 2023. december 16.
Az átadás napja: 2023. december 16.
A pályatérképen az F6-os Gauxjochot (csákányos) és a az F7-es Trattenbachot (háromüléses) váltja a két hatszemélyes libegő az olasz Leitner cégtől. Az utóbbi évtizedekben a technika rohamosan fejlődött, vele együtt a vendégek igényei is, ami a kényelmet a minőséget és újabban a fenntartható fejlődést illeti.
A prémium ülésekkel ellátott libegő intelligens ülésfűtést kap, az időjárás viszontagságaival szemben enyhén színezett buborékok veszik fel a harcot. A beléptetőkapuk az okostelefonra feltöltött elektronikus síbérlettel is használhatók. Akár 6 m/s-os sebességre is képes mindkét felvonó, az óránkénti kapacitás pedig 2400 fő. A liftállomásokat úgy tervezték, hogy azok minél jobban belesimuljanak a hegyi táj arculatába, energiaigényüket részint napkollektorokból fedezik. Ezek lesznek Ausztriában az első ún. Ecodrive rendszerrel ellátott felvonói, aminek segítségével akár 20 %-os energiamegtakarítás is elérhető. Telepített kamerarendszer segítségével figyeli a rendszer a vendéglétszámot és ennek megfelelően állítja be a sebességet.
Egy IHD (intelligens hő detektor) rendszer is telepítésre kerül, amit a kitzbüheli lifttársaság munkatársai a Leitner céggel közösen fejlesztettek. Egy ülőszékre szerelt digitális hőmérséklet érzékelő dolgozik együtt a beléptető kapukkal. Vendégek esetén felfűtésre kerül az ülőszék, amennyiben az külső hőmérsékletek megkívánják. A hagyományos rendszerekkel szemben ugyancsak energiamegtakarítás érhető el.
A két szuperfelvonó építése májusban elkezdődött, december 16-tól a nagyközönség is birtokba vehette.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.