Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel: tavalyi hóval indult a szezon

2017.10.14. Stánicz Balázs

Hol van már a tavalyi hó? Nos Kitzbühelben, ahol nagymama barackbefőttje helyett a tavalyi havat csomagolták ki és kezdetét vette két sípályán az idei síszezon.
Szombat reggeli webkamerakép
Szombat reggeli webkamerakép
Mindezt úgy, hogy az elmúlt időszakban - leszámítva a múlt hétvégi 5-10 cm havat - nem esett friss hó és még a hóágyúk sem üzemeltek. Igen, az a hó, amin jelenleg síelők és snowboardosok húzzák az első íveket teljes mértékben tavalyi. Az idegen szóval "snowfarmingnak" nevezett módszert korábban csak a gleccserek alkalmazták, sikerrel.

Október 12-én készítik elő a pályákat

Néhány éve átvették tőlük a normál síterepek és úgy tűnik, hogy ami működik 3000 méter körül, az jóval 2000 méter alatt is. Tavasszal hatalmas hódepókba halmozzák a havat, majd gondosan becsomagolják és várják az őszt.

Bár idén Ausztriában is jóval melegebb volt a nyári időszak, különösen a június, a hó így is megmaradt. A múlt héten megjelentek a ratrakok is, és nekiálltak a hódepókból a pályára vinni a fehér aranyat.
A négyüléses Resterkogel hegyállomása
A négyüléses Resterkogel hegyállomása
A Resterhöhén két sípályát nyitottak meg a négyüléses Resterkogel mellett. A lejtőkhöz a Panoramabahn kabinossal juthatunk. Nem kell sokat várni a további nyitásokra, október 26-tól a Hahnenkammnál is csúszhatunk, köszönhetően a hódepóknak.

a szezon első napja

Kitzbühel Ausztriában az első nem gleccsersíterep, ahol kezdetét vette a szezon, de vélhetően világviszonylatban is egyedülálló, megelőzni csak néhány skandináv sípálya előzte és az Egyesült Államokban a coloradói A-Basin, ahol tegnap nyitottak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.