Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel: egy hónap múlva már nyitnának

2018.09.16. Bata Attila

Vagyis egész pontosan október 13-án, reggel 8:30-kor már az első síelők nekivághatnának a Resterkogel/Resterhöhe részen behavazott pályának. A korai szezonkezdetnek van esélye, hiszen a korábbi években is sikerült már októberben nyitni, de a mostani lenne az eddigi legkorábbi időpont.
A hódepó már várja, hogy hamarosan kibontsák
A hódepó már várja, hogy hamarosan kibontsák
Már nagyon sok síterepnél és nagyon sokszor írtunk az un. snow-farmingról. Leegyszerűsítve: a télen lehullott havat nagy dombokba hordják össze, letakarják egy speciális védőfóliával, majd szezonkezdet előtt kibontják a fóliát és a megmaradt havat szétterítik a pályákon.

Kitzbühel az idén hét ilyen hódepót épített ki. Ebből hármat, két nagyot és egy kicsit, a már említett pályán, ahol elkezdődhet a szezon. Az üzemeltetők szerint a hómennyiség 20%-a olvadt el a fólia alatt, amely hasonló érték az előző évek nyaraihoz képest. A Resterkogel lift mellett 2015 óta, a versenyéről híres Hahnenkamm hegyen két éve tárolják a havat.

A korai kezdést már a marketing is kihasználja: 200 napos nyitvatartás egy szezonban
A korai kezdést már a marketing is kihasználja: 200 napos nyitvatartás egy szezonban
Ez utóbbin az idén két nagyobb dombot építettek ki, amelyeket a tervek szerint október közepe után bontanak ki, hogy ezen a részen is megkezdődhessen a szezon október 26-án. Itt a hegyállomásnál a hó 20%-a, a völgyállomásnál pedig a 30%-a olvadt el.

Először tárolták a havat a völgybe vezető Maierl pályán. A kevésbé sikeres eredménynek itt két oka is van. Először is túl kevés havat tároltak. Annyira kevés volt a hómennyiség, hogy a depó nem volt képes saját magát hidegen tartani. Másrészt egy új szigetelőfóliát próbáltak ki. A szokásos, hatalmas, nehéz és összeilleszthető fóliadarabok helyett egy egyszerűbb, kigurítható fóliát teszteltek. Bebizonyosodott, hogy a hagyományos, több munkaerőt igénylő fóliákat - főleg a magasabb régiókban - még nem lehet helyettesíteni.

A cél azonban nem változott. Minél hamarabb lehetővé kell tenni, hogy Kirchberg településre legalább egy sípályán (Talabfahrt) lehessen lesíelni.

A depókat hamarosan megnyitják, és amint terítik a havat, majd mutatjuk is a képeket.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.