Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tirol: tavalyi hóból épített pályák nyitnak és zárnak

2018.11.12. Bata Attila

Kitzbühelben már elég korán, október 13-án megkezdődött a síszezon. Akkor a tavalyról elrakott hóból lehetett síelni a Restelkogel környékén. Két héttel később a versenyről is híres Hahnenkamm oldalában hasonló módon nyitottak pályát, amelyet a hétvégén kénytelenek voltak bezárni.
Kitzbühel már évek óta próbálkozik az októberi nyitással, a tavalyról eltett hó segítségével. Az idei ősz még az Alpokban is inkább a túrázóknak kedvez, mint a síelőknek. Az enyhe időjárás miatt az október 26-án nyitott Hahnenkamm részt a hétvégén már be kellett zárni, síelésre alkalmatlan.

Ugyanakkor jegyezzük meg, a korábban nyitott Resterkogel továbbra is üzemel. Síelni továbbra is lehet, és ha az itt edzőtáborozó svájci női válogatottnak megfelel, akkor olyan rossz nem lehet.

A hétvégén nem csak zártak, de nyitottak is tavalyi hóból készített pályát Tirolban. Seefelden már tavaly is ilyen pályán gyakorolhattak sífutók. Péntektől egy 1200 méter hosszú, 10 méter széles csíkot használhattak a síelők. A hírek szerint az időjárásnak megfelelő a hó minősége, vagyis olvad.

A következő havazás időpontja még bizonytalannak tűnik az osztrák hegyekben, azonban arra már van remény, hogy a hétvégétől hidegebb lesz és hóágyúzni lehet majd.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.