Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel: 20 fok a völgyben, kezdődik a síszezon!

2018.10.11. Bata Attila

Csütörtök délelőtt 23 fokot mutatott a meteorológiai állomás hőmérője 800 méteres magasságban Kitzbühel síterepén. Nehéz elképzelni, de igaz. Szombaton megkezdődik a síszezon, közel egy méter vastag havat terítettek szét a pályákon. Szombatra is 20 fok körüli hőmérsékletet jósolnak a völgyben.
Októberi síelés: két fehér csík a hegyen
Októberi síelés: két fehér csík a hegyen
A síterep szóvivője szerint a szombati nyitásra 1,6 kilométer hosszban terítették szét a tavalyról eltárolt havat. A pályákon a hóréteg vastagsága eléri az egy métert, de kérdés, hogy meddig bírja a hó a vénasszonyok nyarát?

A szóvivő szerint valószínűleg sokáig. Idén már negyedik egymást követő évben kezdik meg a szezont októberben, igaz, a mostani a legkorábbi szezonkezdet. Elmondása szerint a két megnyitandó pálya ideális helyen fekszik, kevésbé kitett a Napnak és 1800 méteres magasságban napközben is "csak" 11 fokot mértek.
Ezen felül a ratrakolt, nagyméretű hótömeg önmagát hűti, így kevésbé olvad. Ehhez az is kell, hogy a hódepóból terített hóban a tartósabb technikai hó aránya 80%-os, szemben a 20%-nyi természetes hóval.

Sokan felvetik, pl. a lenti üzenetet posztoló tiroli politikus (Zöldek), hogy mire jó ez? Úgy látszik, hogy van erre kereslet, hiszen a tavalyi nyitáskor (2017. október 14/15.) közel kétezer síelőt fogadtak. Ezen felül a síklubok versenyzői is örülnek az edzéslehetőségnek. Annyira, hogy a jövő héten hétfőtől péntekig kizárólag övék a pálya, a nagyközönség csak hétvégén használhatja őket.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.