Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Koronavírus: az Aosta-völgyben is bezárták a síterepeket

2020.03.09. sielok.hu

Újabb olasz régióban vezettek be a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan intézkedéseket, amelyek miatt leállították a sílifteket és bezárták a síterepeket. Bár az Aosta-völgyben a sífutópályákat továbbra is karbantarthatják.
Mától minden síliftet leállítottak az Aosta-völgyben, a híres Skyway Monte Bianco sem közlekedik
Mától minden síliftet leállítottak az Aosta-völgyben, a híres Skyway Monte Bianco sem közlekedik
Vasárnap reggel óta nem fogadnak vendégeket az olaszországi Lombardia tartomány síterepei, hétfőtől pedig a francia határhoz közeli Aosta-völgyben állítják le a felvonókat, azonban itt már véglegesen erre a szezonra.

A határozat értelmében a völgy síterepein vasárnap befejeződött a síszezon. Két nyitott kérdés maradt: a Mont Blanc-ra közlekedő Skyway, illetve a Cervinia (Plateau Rosá gleccser) nyári üzemeltetése, de ezeket a kérdéseket a következő hónapban ismét megvizsgálják.

Fontos, hogy amíg az alpesi síelésnek vége, addig a sífutást továbbra is lehet folytatni a völgy pályáin.

Az olasz Aosta-vögy több ponton is kapcsolódik más országok síterepeihez. A síterepek nem olasz oldalán továbbra is zavartalanul lehet síelni. Pl. az olasz La Thuile már lezárva, de a francia oldalon La Rosiére remek hóviszonyok között továbbra is üzemel. Hasonló a helyzet az olasz-svájci részen. Cervinia zárva, de a svájci oldalon (Zermatt) nincs korlátozás.

Olaszország több síterepe is szigorított a napokban, a korábbiakhoz hasonló intézkedéseket vezettek be.

A Cuneo régió síterepein (Riserva Bianca és Prato Nevoso) is hétvége óta szigorították a szabályokat. A soroknál feliratok hirdetik, hogy mindenki tartson legalább 1 méter távolságot másoktól. Erre a szabályra a síoktatók figyelmét is felhívták munkavégzésük alatt. A kétszemélyes ülőliften csak egy, a négyszemélyesen csak két utas utazhat egyszerre. A zárt kabinos liftek szellőzését állandóan biztosítani kell, ide maximum három utast engednek be egyszerre.

Szintén tegnapi hír az olasz sajtóban, hogy a Dolomitok síterepe is áttekinti a jelenlegi helyzetet, és szükség esetén szigorúbb intézkedéseket hoznak. Többek között a Val di Sole régió politikusai sürgetik a síterep leállítását, mert az a fura helyzet állt elő, hogy a Pontedilegno-Tonale síterep lombard oldalát már lezárták, de a trentinói oldalon még üzemelnek a liftek. A Val di Sole sírégió 270 kilométernyi pályát tesz ki a teljes 1200 kilométernyi Dolomitok sírégióból.

A lezárt síterepekről az óránként frissülő hójelentés oldalunkon valamint az adott síterep oldalán lehet tájékozódni.

Frissítés: A Dolomitok is bezár!

Ma délben bejelentették, hogy biztonsági okokból holnaptól a Dolomitok teljes síterepe is befejezi az idei szezont. Az érintett régiók: Plan de Corones, Alta Badia, Val Gardena / Alpe di Siusi, Val di Fassa /Carezza, Arabba / Marmolada, 3 Cime Dolomiti, Val di Fiemme / Obereggen, San Martino di Castrozza Passo Rolle, Rio Pusteria - Bressanone, Alpe Lusia / San Pellegrino, Civetta.

Részletek később.

Frissítés 2 : Friuli régió és Trentino / Dél-Tirol is bezár szerdától!

KOMMENTEK
Mr Ski | 2020.03.09. 09:48
Sziasztok! Valaki valamit tud az osztrák síterepekről? Ajánlható-e pédaul a dachstein-i régió?
minerel | 2020.03.09. 10:15
Ausztriában nincs semmilyen korlátozás.
lazacka87 | 2020.03.09. 10:32
Régiónként is lehet tájékozódni, nincs semmi extra jelenleg, szabadon lehet utazni, síelni, minden nyitva van. Az nem létező kategória ebből a szempontból, hogy "ajánlható"... https://www.austria.info/hu/jo-tudn...i/koronavirus
admin2 | 2020.03.09. 11:25
Itt látható, hogy mely síterepek vannak nyitva/zárva:
Ausztria: https://sielok.hu/hojelentes/ausztr...ia/rendhegy/
Olaszország: https://sielok.hu/hojelentes/olaszo...rszag/rendhegy/
A lista óránként frissül, az adatok a síterepekről érkeznek.
minerel | 2020.03.09. 11:30
az osztrák pályák hóhiány miatt vannak zárva vagy vége náluk a szezonnak?
admin2 | 2020.03.09. 11:36
Ausztriában a zárva tartás oka hóhiány, extrém időjárás (pl. erős szél) vagy szezonzárás.
Itt látható a lista, hogy mely osztrák síterepeken ért véget a szezon: https://sielok.hu/szezon/zaras/orsz...ag/ausztria/
Kálóczy Péter | 2020.03.09. 14:26
Szerintem a síterepek még örülnek is mert annyian mondták le a síelést, hogy már nem is érte volna meg nyitva tartani. Én március 28. mentem volna Cerviniába ://// Pedig milyen fasza is lett volna a tök üres pályákon hasítani.
fezso6 | 2020.03.09. 17:38
Most vagyunk Flachauban. Tegnap éjjel és ma is esett a hó. Középállomástól lefele kásás, kellene a hideg! A szállásadó nem tud korlátozásokról.
Robin | 2020.03.09. 19:57
Obertauernbe, Zauchenseén semmi gond !
Rossi | 2020.03.09. 21:22
Olaszország összes síterepe bezár holnaptól!
https://tg24.sky.it/cronaca/2020/03.../09/coronavirus-alto-adig...
Stani | 2020.03.10. 17:14
@minerel azok az osztrák pályák, amik zárva vannak kis falusi liftek , alacsonyabb terepek, ahol ilyenkor már vége a szezonnak.
A komolyabb terepeken (így Schladming, Salzburg, Tirol stb) van bőven hó és még javában zajlik a szezon. Húsvétig nyitva lesznek vagy utána.

Kaprunabn ráadásul vasárnap ilyen csoda idő volt:

https://www.facebook.com/sielj3000/...photos/a.162948697071054/...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.