Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina sodorta el a feleségét, elítélték a sítúrázót

2012.06.21. MTI / sielok.hu

Lavina sodorta el a feleségét, elítélték a sítúrázót A házaspár 2010 márciusában sítúrázott egy Obertauernhez közeli hegyen, amikor lesiklás közben a nőt maga alá temette a férfi által elindított lavina. A férfit végül másodfokon is bűnösnek mondta ki a linzi bíróság gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában.
Első fokon - még tavaly ősszel - gondatlanságból elkövetett emberölésben ítélték bűnösnek a 65 éves férfit és 3 havi felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtották. A vádlott fellebbezett, ám e hét hétfőn a linzi bíróság elutasította kérelmét.

A baleset a 2228 méter magas Sichelwand-hegyen történt egy sítúrán. A férj előzékenyen előre engedte nejét egy lejtőn lesiklani, majd követte őt, csakhogy lavinát indított el, ami elől a nő ugyan megpróbált bemenekülni egy erdős részre, de az magával ragadta az asszonyt és betemette. A férfi hiába próbálta megtalálni: egy méter vastag hógörgeteg borította be nejét. Mire a mentők rábukkantak a nőre, már nem élt: súlyos felsérülést szenvedett el, és a szája is tele volt hóval.
Sítúrázók a Sichelwandon
Sítúrázók a Sichelwandon
A férfi ellen eljárás indult. A bíróság szerint fel kellett volna ismernie a veszélyt, továbbá nem lett volna szabad a lejtőn lesiklani, sem pedig engedni feleségének, hogy lesíeljen.
A férfi ügyvédei azzal érvelve adták be a fellebbezést, hogy az asszony volt felelős saját tettéért, és neki is tudatában kellett volna lennie a veszélynek - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. A nő hátizsákjában úgy nevezett pieps lavinarádió is volt, sajnos kikapcsolt állapotban.

A Sichelwandon egyébként kifejezetten ritkának mondhatóak a lavinák, ez egy kezdő sítúrázóknak is ajánlott terep.
KOMMENTEK
huligan | 2012.06.22. 09:32
Gondatlanságból elkövetett emberölés? 3 hónap felfüggesztve? VICC!

Mi lehetett vajon ezzel a cél?
Pulmy | 2012.06.23. 15:26
Justitita így mér!
vasssy | 2012.06.23. 16:04
Na igen, ha bűnös, akkor ez büntetésnek édeskevés, ha nem akkor meg igazságtalan. Talán annyi értelme van, hogy beszélnek róla és esetleg jobban odafigyel aki nekiindul a hegyoldalnak...
Stani | 2012.06.23. 23:27
Elég nagy büntetés a férjnek, hogy elvesztette a feleségét...

Amúgy sajnos két hibát is elkövetett mindjárt az elején a hölgy; 1. nem kapcsolta be a lavinajeladót 2. a hátizsákjába tette

Szállástippek
Lüftenegger Panzió csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Mauterndorf szívében, Grosseck felvonóitól 1,5 km-re, de Obertauern, Katschberg, Fanningberg is pár perc alatt elérhető. Kétágyas és családi fenyőburkolatú szobák, szauna, gazdag büféreggeli!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fischer Ferienhaus
Családi apartmanház Obertauern és Grosseck síterepek között, Twengben. A pályák akár saját autóval, akár a sí kártyával ingyenesen használható síbusszal (90 m) is elérhetők. Igényesen bútorozott apartmanok, összesen 24 vendégággyal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hammerwirt Forellenhof csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel igényes szobákkal Obertauern közelében, ahová ingyenes síbusz indul a ház elől. Szolgáltatások: wellness részleg, félpanziós ellátás, játszószoba, wifi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.