Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Leogang (Saalbach): megépülhet az új lift!

2014.03.09. Bata Attila

Hét év tervezés, egyeztetések és az engedélyek utáni futkosás után eldőlt, hogy megépülhet a Saalbach-Hintergelemm síterepével már összekötött Leogang síterepén az új tízszemélyes kabinos lift. Az új lift a leogangi oldalról indul és az Asitz csúcsra érkező forgalom tehermentesítésében segít majd.
Saalbach az idén sem lassít, újabb grandiózus építkezés kezdődik. Holnap ünnepélyesen is megkezdik a leogangi oldalon épülő új Steinberg lift építését. A tízszemélyes, 3,8 kilométer hosszú, 17 millió euróba (kb. 5,4 milliárd forint) kerülő új kabinos liftet a tervek szerint már decembertől használni lehet majd.

A völgyállomás látványterve (Kép: Zuchna Visualisierung)
A völgyállomás látványterve (Kép: Zuchna Visualisierung)
Az új lift megépítését hosszú évek egyezkedése előzte meg a helyi földtulajdonosokkal. A lift egyik legfontosabb előnye, hogy újabb lehetőséget nyújt a síelőknek arra, hogy becsatlakozzanak a 200 kilométeres „sícirkuszba” a leogangi oldalról. Innen jelenleg egy lifttel lehet feljutni az Asitz-ra, és ezt a lehetőséget az igények már meghaladták az utóbbi időben.

Zöld vonallal az új lift nyomvonala
Zöld vonallal az új lift nyomvonala
Hétfőn tartják meg az ünnepélyes alapkőletételt, a lift építéséről a későbbiekben is beszámolunk.

KOMMENTEK
hu1zam | 2014.03.09. 19:13
Ezek szerint épp lekéstem, az alapkőletételt :) Valóban szükség van erre a liftre.
Stani | 2014.03.09. 23:20
nem tudom, én még a leogangi kabinosnál soha nem álltam sorban, illetve 1x, de akkor is max 10 perc, az semmiség. Eleve Leogangban nincs is annyi szállás-vendég, mint a fő völgyben, azaz a Glemmtalban (Saalbach-Hinterglemm).
Ha megépül a lift, akkor viszont a Sportbahn keresztmetszete válhat szűkössé, mivel két kabin is hozza a síelőket.
Továbbá remélem, hogy előbb-vagy utóbb egy pályát is csinálnak mellé.
TibiF | 2014.03.10. 08:06
Főszezoban szükség van az új liftre pl. két ünnep között ha 10 órakor a Asitz aljában vagy akkor van úgy, hogy 15-20 percet kell várni amíg bejutsz a liftbe.
A helyi szállásadó azt is mondta, hogy az Asitzbahn tehermentesítésén kívül azért is van szükség erre a liftre mert ha pl. az Asitz lerobban mondjuk több napra (mint ami volt Zell am Seeben egy két éve karácsonykor) akkor bizony a leogangi szállással rendelkezők legalább 40 km-t kell kocsikázzanak amíg Saalbachba a liftrendszerbe bekapcsolódhatnak. Szerintem szükség van erre a liftre.

Szállástippek
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.