Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

2024.03.19. sielok.hu

A hétvégén immár 30. alkalommal rendezték meg a havas sportok nagy szezont lezáró eseményét, a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján a sportversenyek mellett egy közös ünnepi lecsúszást is megrendeztek, melyen több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.
Kreischberg: a márciusi hosszú hétvégén többezer magyart vonzott a stájer síterep
Kreischberg: a márciusi hosszú hétvégén többezer magyart vonzott a stájer síterep
1993-ban az első magyar snowboard bajnoksággal indult az esemény, amely azóta a síelők és snowboardosok hagyományos nagy szezonzáró eseményévé vált. A hosszú hétvégén többezer magyart vonzott a stájer síterep, és a bajnoki- és kupafutamokon több száz versenyző állt rajthoz a 4 nap alatt. Futamokat rendeztek sí óriás műlesiklásban, parallel szlalomban, sícrossban, és itt rendezték a snowboard parallel óriás műlesiklás országos bajnokságát, csakúgy mint a Fundango boardercross OB-t is. Emellett hagyományosan a freestyle-osok is összemérték tudásukat a slopestyle magyar kupában.
A sí- és snowboard futamokat az enyhébb időjárás ellenére is meg tudták tartani. Sporttörténeti kuriózum, hogy a snowboardos Pátkai Marcell – aki ifiként már a 90-es években is rajthoz állt – megszerezte 30. bajnoki címét, amit egy különdíjjal ismertek el a szervezők, és a zárónapon, a cross versenyszám alatt még a 31. OB arany is a nyakába került.

Az esemény hagyományosan március 15. köré épül, így adta magát, hogy a kerek évfordulót egy különleges eseménnyel színesítsék.
Mi már megszoktuk, hogy itt a 4 napon mindenki kokárdában síel, versenyez, de úgy gondoltuk, hogy a 30. eseményt egy közös felvonulással, vagyis lecsúszással tesszük emlékezetessé. Egy óriási magyar zászló mögött közel 300-an gyűltünk össze a 2000 méteres csúcson, ahonnan több megállóval értük el a völgyet. A lecsúszó csapatot lent már várta a tömeg, ahol a Nemzeti dalt ugyanaz a barátunk szavalta el, aki anno 1993-ban is az első eseményen.
– nyilatkozta Kun Álmos a Dockyard Havas Szezonzáró főszervezője.
A közös esemény a résztvevők szerint is felemelő élmény, igazi kuriózum volt. Az ünneplő magyarokat a Kreischbergi Lifttársaság vezetője, Karl Fussi is végigkísérte. A szervezők egy családias 200 fős jubileumi ünnepi vacsorán látták vendégül az elmúlt 3 évtized főszereplőit, amelyen a sí és a snowboardszövetség vezetése is jelen volt. A Kreischberg egy tüzijátékkal köszönte meg a 30 éves közös munkát.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
FerienPark Kreischberg
Családbarát üdülőfalu 2-8 fős faházakkal, valamint apartmanokkal a kreischbergi kabinos lift völgyállomásától 4-500 méterre. Központi wellness részleg medencével, szaunákkal és pihenőteremmel. Félpanzió külön rendelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Pension Kreischberg/Egger-Feiel
Hangulatos kis osztrák családi panzió szobákkal és egy új apartmannal Kreischbergtől 5 percre. Szolgáltatásai: reggeli, szauna, wifi, síbusz, játszószoba, társalgó.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Alpin Murau csillagcsillagcsillag
A hotel 2006 végén nyitotta meg kapuit az Alpok szívében, Murauban, mely kedvező áraival, barátságos vendéglátóival várja egész éven át az aktív sportok szerelmeseit. Szauna, csoportszoba, internet, sítároló van a házban!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.