Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ezen a hétvégén is lehet síelni a hazai pályákon

2009.01.09. Bata Attila

Ezen a hétvégén is lehet síelni a hazai pályákon Továbbra is lehet síelni a hazai pályákon az áldásos hideg és a hóágyúknak köszönhetően, bár a hétvégén hóágyú nélkül üzemeltetett pályákon is várják a síelőket az üzemeltetők. A hideg fokozatosan enyhül, de valószínűleg még a következő hétvégére is marad a téli időjárás.
A mátraszentistváni Síparkban már az összes sílift üzemel, és már csak az 1-es és 2-es pályákról hiányzik a síelhető hó. Összesen 2400 méter hosszú pályán lehet síelni a hétvégén. Hétközben hazai pályákon régen tapasztalt ideális viszonyok várták itt is a síelőket, a hétvégén vélhetően megnövekedett várakozási időkkel kell számolni a liftek, a büfé, és a pénztárak előtt.

Az eplényi Skiaréna bátran beszervezte programokkal a januári hónapot, amelyhez eddig segítőkész partnernek bizonyult az időjárás. Ezen a hétvégén tartják meg a veszprémi sí- és snowboardbajnokságot, amely péntektől vasárnapig tartogat programokat a látogatóknak. A versenyeken hétéves kortól szinte mindenki elindulhat. A futamokat az 1-es pálya felső részén tartják majd. Tehermentesítésnek beindítják a négyes pályát és a hozzátartozó hármas liftet szombattól.

Visegrádon a legfelső rész kivételével üzemelni fognak a sípályák. Hétköznapon este kilencig, szombaton pedig este 11-ig(!) lehet síelni. A pályákat itt is jó minőségű mesterséges hóval fedték be.

A kékestetői pályáról nem könnyű információkat szerezni, a hétvégén valószínűleg a déli oldal két felvonója üzemel, és a honlap szerint villanyfényes síversenyt és ingyenes teszthétvégét is rendeznek.

Szilvásváradon a hóágyúzott alapra 6-8 cm friss hó hullott, ettől javultak a körülmények. A hétvégén délután ötig tartanak nyitva.

A hóágyú nélkül üzemelő síterepek közül Nagy-hideg-hegyen is lehet csúszni a hétvégén. Két pálya (az 1-es és a 3-as) üzemel, a természetes hó vastagsága 18-22 cm.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.