Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar sikerek az alpesi sí világbajnokságon

2011.02.23. 2011.02.24. dr. Kaszó Klára | frissítve: 2011.02.24.

Magyar sikerek az alpesi sí világbajnokságon Kimagasló magyar eredményekkel zárult a 2011-es alpesi sí világbajnokság Garmisch-Partenkirchenben. A jó eredmények sorát a csak két hete magyar színekben versenyző, 11 hónapot kihagyott klasszis, Miklós Edit kezdte a másik magyar tehetséggel Berecz Annával karöltve.
Miklós Edit sérülése ellenére (az új szponzortól kapott sícipő feketére törte a lábujján a körmöt, így őrületes fájdalmai voltak) szuperkombinációban (lesiklás és műlesiklás futamaiból számítják az eredményt) 23. helyen végzett, Berecz Anna ebben a számban a 27. lett. Meg kell jegyezni, hogy a szuperkombináció lesikló számában Miklós Edit a második részidőben a 4. (!) helyen állt, ami nagy bizakodásra ad okot, összességében a kombináció lesikló számában a 21. helyen végzett.

Szuper-óriás műlesiklásban (SG) Miklós Edit 31. helyen, míg Berecz Anna a 36. helyen fejezte be a versenyzést szintén jó időeredményekkel.

Sajnos Miklós Edit a lesiklásban már nem tudott rajthoz állni, így nem kapott lehetőséget, hogy javítson a két évvel ezelőtti 18. helyén, Berecz Anna azonban ennek a számnak is nekiment, s szép síeléssel a 33. helyen zárta a futamot.

Ezután kapott szerepet a technikai számokban rajthoz álló további 3 női, valamint a 4-4 férfi versenyzőnk.

Óriás-műlesiklásban Döme Zsófia beverekedte magát a második futamba - az új szabályokat egyébként magyar javaslatra, dr. Kaszó Klára kezdeményezésére fogadta el a FIS kongresszusa 2010. májusában Antalyaban -, ahol az előkelő 53. helyen zárta az eseményt, Berecz Anna 62. lett, míg Hellner Donáta a 80. és Hellner Szelina a 82. a 114 indulóból. A magyar férfiak a kvalifikációs futamba kényszerültek, ahol nagyszerűen helytálltak, külön kiemelendő Farkas Norbert teljesítménye, aki ezt a futamot a 39. helyen zárta 64.29 FIS pontot síelve, ami eddigi legjobb teljesítménye. Ő képviselhette hazánkat a férfi óriás-műlesiklás nagy világbajnoki futamában is, szintén a magyar szabálymódosítási indítványnak köszönhetően, ahol sajnos a második futamba nem tudta kvalifikálni magát a nagyon erős mezőnyben és nagyon nehéz pályán egy kisebb hiba következtében, de így is nagyszerűnek számít 63. helyezése. Ebben a versenyszámban Bujtás Csaba a 94., Bene Márton a 101. lett a 172 indulóból, Petrovics Dániel sajnos kiesett.

S ekkor következett két olyan nap, amely bearanyozta magyar versenyzőink szereplését.

Szombaton a női műlesiklásban négy magyar induló közül mind a négy az első 50 helyezett között végzett, ami rendkívüli sikernek számít, Döme Zsófia érte el a legjobb helyezést, 37. lett a 111 indulóból. Berecz Anna a szintén előkelő 39. helyen zárt, míg 48. lett Hellner Donáta és 49. Hellner Szelina. Ekkor már a teljes magyar csapat mámorban úszott.

Ugyanezen napon a magyar férfi versenyzőink a kvalifikációs futamban mérkőztek egymással, a pályával és persze a többi ellenféllel, ahol Szepesi Bertold érte el a legjobb eredményt és egy elfogadható FIS pont teljesítményt produkálva. De rá is másnap várt az igazi megmérettetés, ahol ő képviselhette hazánkat a férfi műlesiklás nagy világbajnoki futamában is. Vasárnap telt ház előtt zajlottak a küzdelmek, Szepesi Bertold beverekedte magát a második futamba, a fantasztikus magyar női siker nyomásával és a pálya extrém nehézségével is sikeresen megbirkózott. Teljesítette a világbajnokság utolsó napján a férfi szlalom két futamát, ahol csak 100-an állhattak rajthoz az összességében 188 indulóból. Bertold nagyszerű versenyzéssel az igen előkelő 44. helyet szerezte meg a világbajnokságon. Ki kell emeljük még az elsőéves Kékesi Márton nagyszerű teljesítményét is, aki elfogultságmentesen versenyzett élete első felnőtt világbajnokságán, összesítésben 60. helyen végzett. Vincze Ákos a 66. helyen zárta a küzdelmeket, a szintén elsőéves Halmágyi Zoltán kiesett.

Köszönjük a magyar sportvezetésnek, a MOBnak, szponzorainknak, így a KÉSZ Holdingnak, a Luminis Kft-nek, a Rexfilmnek, a Fullsport SE-nek, a Szepesi és Társai Ügyvédi Irodának és a Havazinnak is. A versenyről és a magyar sikerekről is beszámol a Havazin következő adása vasárnap 12:10-kor az RTL Klubon.

dr. Kaszó Klára
a Magyar Sí Szövetség elnöke
KOMMENTEK
Szab | 2011.02.24. 18:41
Gratulálok! Mint érintett semmi mást nem kívánok a jövőre nézve, mint több összetartást, közös előre megszervezett folyamatos téli edzéslehetőséget a válogatottnak. Közösen. Nyáron működött a srácok élvezték, eredményes volt. Remélhetőleg hasonlóan a Horvát, Szlovén válogatotthoz lesz fizetett edző jövőre....
Szőllős Péter | 2011.02.24. 22:03
:)
gyozelem | 2011.02.25. 00:19
NAGY NAGY GRATULA!!!
Pulmy | 2011.02.25. 07:40
Gratulálok!!!!!!

Csak így tovább!

P.
kovacspeter.ski | 2011.02.25. 19:31
Mind ez mibe került???
vmate | 2011.02.25. 22:19
Hajrá!!!!
Bukfenc | 2011.03.02. 18:17
Kedves kovacspeter.ski!
Ezt miért is kérdezted???!!!
Elsősorban a versenyzőknek került sokba!!! A síszerelmes edzőknek!!! Nem az adófizetőknek!!!
A foci, az ami nálunk a bennfenteseknek jó üzlet és az adófizetőknek kerül mostantól egyre többe!!!!
Köszönet a csapatnak, hogy felírtak "minket" a sítérképre!!!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.