Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyarország: hideggel és havazással indul az év!

2019.01.02. Bata Attila

Ahogy a síelők mondanák: végre tél lesz itthon is, legalább is csütörtöktől folyamatosan egy ideig. Az Európa középső részét elárasztó sarkvidéki eredetű hideg levegőből mi sem maradunk ki, így körülbelül 5-10 fokkal lesz hidegebb az utóbbi napok hőmérsékleteihez képest.
Webkamera: tegnap délután már havazott Kékestetőn
Webkamera: tegnap délután már havazott Kékestetőn
Csütörtökön és pénteken még inkább a hideg lesz jellemző, a havazást most szombatra jelzi előre partnerünk, az Időkép honlapja. A havazás mennyiségéről még nem lehet pontosat mondani, de nagy valószínűséggel elég hideg lesz ahhoz, hogy az ország jelentős részén a csapadék hó formájában hulljon le.

A hideg és a havazás a lehető legjobb hír a hazai síterepeknek, főleg azoknak, ahol tudnak hóágyúzni, hiszen a várható hó mennyisége még bizonytalan. A pályák felfrissüléséhez elég lesz, de új pályák beindításához most még nem látszik elégnek.

Ezzel szemben hatalmas havazást jeleznek előre az osztrák meteorológusok. Az utóbbi idők forgatókönyve szerint ezúttal is a hegység északi oldala kap majd havat. Pontos mennyiséget itt is nehéz mondani, de Vorarlbergtől a magyar határhoz közeli Mostviertel régióig havazni fog. A következő napokban a völgyekben 50-100 cm hullhat, de a hegyekben még ennél is több.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.