Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mariazell: bezár a kabinos lift, új épül helyette

2018.10.18. sielok.hu

2018. október 28-án egy ünnepélyes esemény keretében elbúcsúzik a 90 éves mariazelli gondolás lift a közönségtől és kezdetét veszi egy új, modern kiskabinos felvonó építése.
Mariazell a magyar vendégek egész évben kedvelt célpontja, amely Budapesttől mindössze 4 órás autózással elérhető. A Főtértől és a városka fő látványosságának számító Bazilikától csupán 200 méterre indult a 90 éve megépített kabinos lift, amivel pár perc alatt fel lehetett jutni a közel 1300 méter magas Bürgeralpe csúcsára. Ugyan a kötélpálya 2002-ben két új, modern kabint kapott, a darabonként 25 fős kapacitásuk mégsem volt elegendő, egyre gyakrabban torlódtak fel sorok az alsó állomásnál.
Pirossal az átépítés alatti lift, zölddel a pótlóbusz jelölve
Pirossal az átépítés alatti lift, zölddel a pótlóbusz jelölve
Fontos tudni, hogy a sílift az átépítés miatt a 2018/19-es téli szezonban nem működik, ez idő alatt a városközpontból, a St. Sebastianból induló 4 személyes ülőliftekhez buszokkal szállítják majd a vendégeket! Az új, 8 személyes kis kabinoknak már jóval nagyobb lesz a szállítási kapacitásuk (1800 fő/óra), ennek az átadását 2019 őszére tervezik. Így, ha minden jól alakul, a 2019/20-as síszezonra már birtokba is vehetik a téli sportok szerelmesei.
A kabinos a Wiener Straße lakóházainak szomszédságából indul | Fotó: Síelők.hu
A kabinos a Wiener Straße lakóházainak szomszédságából indul | Fotó: Síelők.hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Zum Heiligen Geist csillagcsillagcsillagcsillag
2012-ben teljeskörűen felújított hotel Mariazell központjában, az új kiskabinos felvonótól 20 méterre. A szállodában 13 rendkívül igényesen berendezett szoba és apartman található. Étterem, térítésmentes internet és fűtött sítároló várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
R&R Residenzen Hotel
Igényes, modern 4 csillagos szálloda wellness részleggel Mitterbach am Erlaufsee központjában, gyalogosan mindössze 450 méterre Gemeindealpe síterepétől! Mariazell: 3,5 km, Annaberg: 17 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bartelbauer panzió csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű panzió a St. Sebastiani gyakorlólift és négyüléses lift közvetlen szomszédságában, félpanziós ellátással, játszószobával. Igény esetén 2-5 fős apartmanok is foglalhatóak a melléképületben, 70 m-re a panziótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.